Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić: Ne bi valjalo da navijači Sarajeva bojkotuju derbi

Preuzmite sliku

Ovog vikenda na stadionu Grbavica u novom gradskom derbiju snage će odmjeriti sarajevski rivali Željezničar i Sarajevo. Utakmica između prvoplasirane i trećeplasirane ekipe prvenstva pobudila je veliko interesovanje nogometne javnosti u BiH, najviše zbog stanja na tabeli i činjenice da se obje ekipe do kraja takmičenja mogu ravnopravno boriti za titulu prvaka.

Međutim, atmosferu uoči odigravanja derbija pokvarila je informacija da će navijači Sarajeva dobiti samo 1.090 ulaznica za ovaj duel, što je pristalicama ”bordo” kluba neprihvatljivo i radi čega su najavili bojkot utakmica, a čelnici FK Sarajevo su upozorili da bi mogli uzvratiti istom mjestom u maju, kada će se derbi igrati na Koševu.

Legenda FK Sarajevo Vahidin Musemić smatra da su dešavanja u vezi s ulaznicama uoči derbija bespotrebna, jer “prepucavanja” između dva kluba mogu samo poremetiti atmosferu i dovesti do nemilih situacija.

– Ne bi valjalo da navijači Sarajeva bojkotuju derbi. To bi pokvarilo atmosferu i doživljaj te utakmice. Mislim da Željezničar treba pokušati da učini nešto više o povećanju broja ulaznica za navijače Sarajeva. Trenutni broj ulaznica namijenjen Sarajevu nije korektan. Nadam se da će se pronaći rješenje za ovaj problem – rekao je Musemić za Fenu.

Ističe da favorita u derbiju nema, te da su svi ishodi mogući gledajući trenutnu formu obiju ekipa.

– Derbi će biti neizvjestan kao i svaki do sada. Nebitno je koja ekipa se nalazi u boljoj formi, jer na tim utakmicama motivacija prevazilazi granice normalnog pa svaki igrač daje više od 100 posto svojih mogućnosti. Favorita nema, obje ekipe su u solidnoj formi, tako da su svi ishodi mogući. Mislim da će pobijediti ekipa s više koncentracije i sreće. Najvažnije je da utakmica bude korektna, a ko bude bolji neka pobijedi – rekao je Musemić.

Sličnog je mišljenja i u vezi s favoritom za osvajanje titule. Vjeruje da Zrinjski, Sarajevo i Željezničar do kraja prvenstva imaju podjednake šanse za osvajanje titule prvaka, ali da su Mostarci vjerovatno najozbiljniji kandidat zbog višegodinjeg kontinuiteta u igri. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje