Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Musemić na mukama: FK Sloboda u potrazi za lijevim bekom

Preuzmite sliku

FK Sloboda se kako saznajemo intenzivno dala u potragu za fudbalerom koji će uspješno odgovoriti zadatcima na poziciji lijevog beka.

Nakon odlaska Perice Ivetića kojem je saopšteno kako stručni štab ne računa na njega u narednoj sezoni, a sve zbog zategnutih odnosa između njega i Musemića, u Slobodi još uvijek nije pronađeno adekvatno rješenje za zamjenu Perice Ivetića koji je za kratko vrijeme postao ljubimac Tušanjske publike.

Nedostatak kvalitetnog lijevog beka očigledan je bio i u utakmici prvog pretkola Evropa Lige između Slobode i Beitara. Tu poziciju je silom prilika nadomjestio Ivan Kostić i po mnogima bio je najslabija karika u igri Slobode.

Kao zamjena za Ivetića stigao je Ivan Fatić, crnogorski internacionalanc Ivan Fatić koji je tokom svoje karijere nosio dres čak devet klubova u Italiji. Međutim, nastali su određeni administrativni problemi sa njegovom radnom dozvolom i Fatić još uvijek nije stekao pravo nastupa u zvaničnim utakmicama Slobode.

Ista je situacija i sa makedonskim defanzivcem Aleksandrom Lazevskim koji je u prošlosti sa Partizanom osvojio tri titule prvaka Srbije.  Za “A” reprezentaciju Makedonije je upisao 12 nastupa. I on također ima određenih problema sa dobijanjem radne dozvole.

Pregovori su vođeni i sa fudbalerom Čelika Dženanom Burekovićem sa kojim su čelnici Slobode bili postigli usmeni dogovor ali nije došlo do potpisivanja ugovora jer Burekoviću u Čeliku ne žele da daju “čiste papire”.

Navodno je ostvaren kontakt i sa Ivanom Josovićem brzonogim lijevim bekom Javora iz Ivanjice u Srbiji. Josović sa Javorom je došao do finala Kup-a Srbije gdje su poraženi od Partizana. Prethodno je igrao za Borac iz Čačka.

Prema pisanju Dnevnog avaza na probu u Slobodu je stigao fudbaler iz Koreje koji će pokušati da se nametne stručnom štabu Crvno-crnih na narednim treninzima.

Revanš utakmica između Beitar Jeruzalema i Slobode igra se u četvrtak 7. jula na stadionu na stadionu Teddyu kapaciteta oko 23.000 ljudi. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje