Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mulaliću 30 dana zabrane obavljanja dužnosti zbog nesportskog ponašanja

Preuzmite sliku

Na sjednici Disciplinske komisije NS/FS BiH odlučeno je, imeđu ostalog, da šef stručnog štaba FK Mladost, Edis Mulalić, bude kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM i zabranom obavljanja dužnosti u periodu od 30 (trideset) dana zbog nesportskog ponašanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Disciplinska komisija NS/FS BiH pod predsjedavanjem Nermina Kljajića na sjednici u Sarajevu također je kaznila i FK Željezničar novčanom kaznom u iznosu od 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 10. kola protiv Zrinjskog zbog upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača, upotrebe megafona i isticanja transparenata s nesportskim sadržajem.

FK Borac je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice 10. kola protiv Slobode. Borac je kažnjen zbog upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača i isticanje transparenata s nesportskim sadržajem.

Također, FK Borac je kažnjen sa 1.000 KM zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača i skandiranja poruka s nesportskim sadržajem na meču 9. kola protiv Krupe.

FK Sloboda je također kažnjena novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača u utakmici 9. kola protiv Željezničara.

Na današnjoj sjednici Disciplinske komisije NS/FS BiH je odlučeno i da HŠK Zrinjski bude kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača na meču 9. kola protiv Mladosti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje