Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mujkanović: Moramo napraviti rezove, jer ovako dalje ne ide

Preuzmite sliku

Slab plasman tuzlanske Slobode u prvenstvu, a pogotovo sinoćni poraz na Tušnju od GOŠK-a, potaknuo je navijače da od UO kluba zatraže konkretne poteze i zaustave sunovrat kluba.

Predsjednik UO kluba Senad Mujkanović potvrdio je za Fenu da je za danas zakazana vanredna sjednica klupskog rukovodstva.

– Moramo napraviti rezove, jer ovako dalje ne ide. U opticaju je i smjena trener Vlade Jagodića – kazao je Mujkanović.

Navijači su sinoć tražili smjenu Jagodića, ali i klupske uprave.

– Dio krivice i mi snosimo zato što prije nismo reagirali. Ali, nadali smo se da će protiv GOŠK-a krenuti nabolje. Rekao sam igračima i treneru u svlačionici, na poluvremenu, da će morati snositi sankcije ako ne pobijede – napominje predsjednik Slobode.

Po njegovom mišljenju, igrački kadar nije sporan, tako da dijeli mišljenje s onima koji procjenjuju da je Jagodić izgubio autoritet.

Za Fenu je rekao i to da razumije navijače, da ih smatra najboljim dijelom Slobode, ali da nije od onih osoba koje na prvu kritiku dižu sidro.

-Skupštini ćemo mandate staviti na raspolaganje, pa kako odluče. No, smatram da smo doveli klub u stabilno stanje, ali da mi ne možemo zabijati golove – zaključio je Mujkanović. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,