Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mourinho se vraća na Stamford Bridge: Chelsea me ne može izbrisati iz svoje istorije

Preuzmite sliku

Jose Mourinho u nedjelju će se sa svojim Manchester Unitedom vratiti na Stamford Bridge, gdje je u dva mandata na klupi Chelseaja proveo nešto više od pet godina. Uoči ogleda sa svojim nekadašnjim klubom kaže da nema loše osjećaje i da ga “plavci” ne mogu izbrisati iz klupske istorije, javlja Anadolu Agency (AA).

Mourinho je prošle sezone nakon veoma lošeg starta dobio otkaz u Chelseaju, svega sedam mjeseci nakon što je na Stamford Bridge donio peti naslov šampiona Engleske. U prethodnom mandatu je osvojio još dva naslova, tako da je morao napustiti klub kojem je donio tri titule nacionalnog šampiona.

“Kada napustim klub kojem sam u dva različita perioda donio titule i podario navijačima neke od najljepših trenutaka, onda mogu reći da sam dobro obavio posao. Mislim da ne žele, ali čak i da žele ne mogu me izbrisati iz istorije Chelseaja. I oni su dio moje istorije, tako da nemam loših osjećanja pred nedjeljnu utakmicu”, kazao je Mourinho za britanske medije.

Portugalski trener je dodao da je otkaz dobio od vlasnika kluba Romana Abramovicha, a ne od navijača, koji su iz utakmice u utakmicu pokazivali da ga žele na klupi svog kluba.

“Ne očekujem loše reakcije navijača Chelseaja. Čak iako dolazim sa drugim amblemom na grudima i što ću se boriti za bodove, nema razloga za lošu reakciju. Ako budem lijepo primljen, ne znam kako ću reagovati. Nisam više njihov menadžer, sada predstavljam drugi klub. U krajnjoj liniji njihova reakcija nije ni važna. Uvijek ću im biti zahvalan. Prošli smo toliko lijepih istorijskih trenutaka za klub zajedno. Kada je javnost željela da me skine s klupe, oni su uvijek skandirali moje ime i davali mi podršku. Kada utakmica počne, ja ću zaboraviti na sve to, navijači će zaboraviti na sve to. Fokusiraćemo se na dešavanja na terenu”, zaključio je Mourinho.

Osim tri naslova šampiona Engleske portugalski trener sa Chelseajem je osvojio tri Liga kupa, te po jedan FA kup i Superkup Engleske.

Utakmica devetog kola Premier lige između Chelseaja i Manchester Uniteda igraće se u nedjelju na Stamford Bridgeu sa početkom u 17 sati. “Plavci” u veliki derbi ulaze sa petog mjesta i skorom od 16 bodova, dok su “crveni đavoli” dvije pozicije ispod sa dva boda manje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,