Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mourinho: Ne trčimo za rekordima, želimo dobre igre i bodove

Preuzmite sliku

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je nakon pobjede nad West Hamom s 2:0 u gostima istakao da su sudije tokom sezone često znale oštetiti i njegovu ekipu, javlja Anadolu Agency (AA).

“Ne mogu komentarisati crveni karton. Bio sam previše daleko, morat ću pogledati snimak. Nije mi žao West Hama. Nisam vidio odluku sudija. Ako već pričamo o suđenju, mi smo šampioni pogrešnih odluka”, rekao je Mourinho.

Istakao je kako vjeruje da njegov tim može upisati pobjedu i u narednom meču.

“Osjećam da možemo dobiti i sljedeći meč. Ne trčimo za rekordima, želimo dobre igre i bodove. Znam da će Chelsea ili Tottenham izgubiti neke bodove, kao i Liverpool ili Manchester City u prošlim kolima. Dobro smo igrali, ali smo previše remizirali. Sada imamo 18 bodova iz šest utakmica, i to je ono što nam je bilo potrebno”, kazao je Mourinho.

Nakon nekompletiranog 20. kola Premier lige, Manchester United zauzima 6. mjesto s 39 bodova. Na čelu tabele se nalazi Chelsea sa 49 bodova i utakmicom manje, a prate je Liverpool sa 44, Manchester City 42, Arsenal 40 s utakmicom manje i Tottenham 39 bodova koji također ima utakmicu manje.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje