Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mlade bh. nade ostvarile plasman u elitni kvalifikacijski krug

Preuzmite sliku

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Ugljeviku Andoru sa 2:1 u susretu trećeg kola grupe 11 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U drugom susretu grupe Francuska i Gruzija su remizirali 1:1. Prvo mjesto na tabeli osvojili su Francuzi sa 7 bodova, dok je naš tim drugi sa 6 i te dvije selekcije su ostvarile plasman u elitni kvalifikacioni krug. Gruzija je završila turnir sa dva boda, dok je Andora osvojila 1.

Igrala se 40. minuta kada je Nedim Hadžić asistirao Amaru Ćatićuu, koji iskosa pogađa suprotni ugao za vodstvo naše reprezentacije.

U 53. minuti dosuđen je penal za BiH. U kaznenom prostoru Andore oboren je Anel Šabanadžović, a siguran sa 11 metara je kapiten Jasmin Čeliković za 0:2.

Svega dvije minute poslije jedanaesterac je dosuđen i za Andorce nakon kojeg pogodak postiže Ricard Ferandez. Mladi igrač Slobode Edis Smajić je u igri proveo 63 minute, te imao jednu priliku za postizanje gola sredinom prvog poluvremena.

Andora: Iker, Eric De Pablos, Christian Garcia, Miguel Del Castillo (73. Eric Vales), Eric Pelfort, Ricard Fernandez, Roberto Rebelo (81. Josep Balletbo), Albert Grau Samper, Albert Alevedram Aleix Sans Brial, Joan Torres (56. Brian Pubill). Selektor: Jesus Julian Lucendo.

Bosna i Hercegovina: Elvin Kovač, Jusuf Gazibegović, Jasmin Čeliković, Rijad Sadiku (75. Amir Velić), Vladan Danilović, Edis Smajić (63. Nikola Kosanić), Anel Šabanadžović, Nedim Hadžić, Benjamin Hadžić (85. Ševkija Resić), Amar Ćatić, Halid Šabanović. Selektor: Toni Karačić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje