Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mirvad Kurić sasvim javno i otvoreno: Želja svih nas je da reprezentacija ostane u Sarajevu

Preuzmite sliku

Nakon što su posjetili stadion ”Asim Ferhatović Hase”, prestavnici Kantona Sarajevo, premijer Elmedin Konaković i ministar kulture i sporta Mirvad Kurić posjetili su stadion ”Grbavica”, gdje su ih dočekali načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predstavnici Fudbalskog kluba Željezničar.

Posjeta je organizirana povodom najave o izdvajanju sredstava za rekonstrukciju ovog sportskog objekta, u koji će Kanton uložiti najmanje 500.000 KM, a isti iznos će biti uložen i u rekonstrukciju stadiona ”Asim Ferhatović Hase”. Ulaganja se vrše s ciljem ispunjenja uvjeta koje propisuju međunarodna i evropska nogometna federacija FiFA i UEFA.

,,Mislim da u projekte rekonstrukcije stadiona treba da se uključi Federacija i država. Ovo je apel, ne samo za pomoć, nego i da rade posao za koji su plaćeni i da nastoje poboljšati uvjete. Želja sviju nas je bila da reprezentacija igra u Sarajevu, a zalaganjima uprave Željezničara i načelnika Koldže u tome smo uspjeli. Interes nam je da ovdje zadržimo reprezentaciju i da stvorimo najbolje uvjete za međunarodne takmičenja”, rekao je Kurić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje