Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Milan u januaru dovodi Alexisa?

Preuzmite sliku

Milan je novu sezonu otvorio dobro, ali nije to još uvijek nivo koji navijači slavnog italijanskog kluba priželjkuju.

Borba za Ligu prvaka nije dovoljna, Milanezi žele titulu prvaka države nakon mnogo godina pa su im silna pojačanja kupljena ljetos očito nedovoljna. Zato se predano radi na pripremi januarskog prelaznog roka. Već je poznata prva želja, a ona se zove imenom najboljeg igrača Premier lige prema ocjenama brojnih kritičara.

Alexis Sanchez na meti Milana! Javili su to brojni evropski mediji, informaciju je prenio i ugledni Goal.com, a navodno bi za ovaj luksuz Milan trebao isplatiti oko 85 miliona eura na račun Arsenala. Iako je ugovor Čileanca važeći samo do ljeta naredne godine.

Sanchez igra Evropu s Topnicima ove godine pa u Milanu ne bi mogao biti registrovan za Evropa ligu, ali očito to ne smeta mnogo bivšem prvaku Evrope kojeg ćemo uskoro gledati u Ligi prvaka. Na zadovoljstvo velikog broja ljubitelja fudbala širom svijeta.

Treba naglasiti da će Milan u trci za potpis sjajnog ofanzivca imati žestoku konkurenciju, prije svih u Manchester Cityju koji je i proteklog ljeta pokušavao dovesti Sancheza. Očekuje nas očito buran prelazni rok u januaru.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje