Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mbappe: Real me pokušava dovesti od 14. godine

Preuzmite sliku

Mladi fudbaler Kylian Mbappe, zvijezda francuskog šampiona Monaca, kazao je da još uvijek ne zna hoće li ostati u kneževini ili će napustiti klub. Za njega se interesuju mnogi evropski klubovi, a da je to istina potvrdio je i sam Mpabbe rekavši da ga Real Madrid pokušava dovesti još od njegove 14. godine.

Mbappe je imao sjajnu sezonu u dresu Monaca. U pohodu na vrh Francuske postigao je 15 golova u 29 nastupa, a tome je dodao još 11 pogodaka u ostalim takmičenjima. Naravno, njegove sjajne partije izazvale su mnoge medijske špekulacije o tome gdje će nastaviti karijeru, iako je ugovorom za Monaco vezan do 2019. godine.

No, i sam tinejdžer je nakon sinoćnje prijateljske utakmice u kojoj je Francuska savladala Englesku sa 3:2 kazao da ne zna gdje će igrati sljedeće sezone.

“Otići ću na odmor sa porodicom i razmišljaćemo o tome šta će se dogoditi. Moramo riješiti tu situaciju, vidjeti šta se dešava s klubom. Vezan sam ugovorom za klub, dakle nisam slobodan igrač, tako da ćemo vidjeti šta će biti“, kazao je Mbappe, te o navodima da je Real jedan od zainteresovanih rekao:

“Real Madrid pokušava da me dovede još od moje 14. godine.“

Iako mu je tek 18 godina Mbappe je već odigrao četiri utakmica za seniorsku reprezentaciju Francuske, ali se još nije upisao u strijelce.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,