Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Makedonija, Albanija i Srbija imaju predstavnika u Evropa ligi, Dinamo ne igra evropska takmičenja

Preuzmite sliku

Fudbaleri Partizana slavili su u Mađarskoj protiv Videotona sa ubjedljivih 4:0, Vardar je sa 1:2 pobjedio Fenerbache, dok je Skenderbeu remijem protiv Dinama iz Zagreba izborio plasman u grupnu fazu Evropa lige.

Partizan u prednost stiže u šestoj minuti susreta preko Tawambe. U 24. minuti susreta bilo je 2:0 u korist ‘crno-bijelih’ kada je Soumah pogodio za veliku radost navijača Partizana. Do kraja prvog poluvremena Partizan je još jednom stigao do pogotka, a Đurđević je sjajno pogodio nakon asistencije Jankovića i postavio konačan rezultat prvog poluvremena na 3:0. U drugom poluvremenu gostujući fudbaleri ovjerili su pobjedu u 87. minuti susreta i tako se plasirali u grupnu fazu Evropske lige.

Dinamo Zagreb je sa albanskom ekipom, Skenderbeu, odigrao 0:0, a Amer Gojak i Armin Hodžić igrali su u drugom poluvremenu, te nisu uspjeli pomoći Dinamu da dođe do pobjede i prolaska u grupnu fazu Evropske lige.

AEK našeg Ognjena Vranješa slavio je protiv belgijskog Club Bruggea rezultatom 3:0. Domaći su od početka susreta bili bolji protivnik, a u 27. minuti susreta stigli su do prednosti kada je sa bijele tačke pogodio Christodoulopoulos. U 39. minuti Simones je povisio rezultat na 2:0 i to je bio konačan rezultat prvog poluvremena. Do kraja susreta domaći su postigli još jedan pogodak, a Simones je u prvoj minuti sudijske nadoknade postigao svoj drugi pogodak, a ukupno treći na ovom susretu. AEK se tako plasirao u grupnu fazu Evropske lige ukupnim rezultatom 3:0.

Vardar je hrabrom pobjedom sa 1:2 u Turskoj slavio protiv Fenerbachea, te se tako ukupnim rezultatom 4:1 plasirao u grupnu fazu Evropa lige. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje