Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ludnica u Boliviji: Izgubili titulu u 100. minutu! (VIDEO)

Preuzmite sliku

Bolivar primio gol u desetom minutu sudijske nadoknade i tako ostao bez titule koja je otišla u ruke Strongesta.

Često smo u svijetu fudbala bili svedoci raznih čuda. Prelijepih golova iz nemogućih pozicija, pobjeda u posljednjim sekundama, a još jedno pravo čudo je stiglo iz Bolivije.

U najjačoj ligi te zemlje je sinoć odigrano posljednje kolo. Razlika između dva tima pred te mečeve je iznosila tri boda. Bolivar je bio prvi sa 49 poena, a pratio ga je Strongest. Dakle, računica je bila jasna, Bolivaru je na gostovanju Sport bojsima bio dovoljan remi, dok je Strongest na svom terenu imao imperativ pobjede protiv San Hozea.

Svoj deo posla su rutinski završili i slavili sa ubedljivih 7:2 i onda su zajedno sa navijačima i čelnicima kluba pažnju usmjerili na stadion “Samuel Vaka Himenez” gdje je u tim trenucima rezultat bio 2:2 što je značilo da 27. titula ide u ruke Bolivara.

Ali, onda su se stvari zakomplikovale. Igrači oba tima su bili vidno nervozni, došlo je do opšte tuče na terenu pa je sudija morao da se “uhvati za džep”. Podijelio je pet crvenih kartona tri Sport bojsima (štoper i dva vezna igrača) i dva gostima (napadačima). Bolivar je tako imao brojčanu prednost i samo je čekao da se čuje posljednji sudijski zvižduk, a onda je uslijedio pravi šok.

Završnica za infarkt u pravom smislu – Carlos Vargas je u desetom minutu sudijske nadoknade zatresao mrežu i donio pobjedu kako svom timu tako i Strongestu koji je usljed bolje gol razlike postao šampion.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,