Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lionel Messi: Ronaldo je fenomenalan igrač i naš rivalitet će trajati

Preuzmite sliku

Argentinski fudbalski as Lionel Messi izjavio je da mu je najveći cilj da karijeru završi u Barceloni u kojoj je i stekao svjetsku slavu, a o najvećem rivalu Cristianu Ronaldu je govorio s biranim riječima hvale.

“Rivalitet koji Ronaldo i ja gajimo je nešto na što smo nas dvojica spremni do kraja karijera i nikada niti jedan treći igrač neće ući u tu borbu”, kazao je Messi u intervjuu za kineske medije.

Ističući kako je zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije Ronaldo dokazao da je veliki fudbaler, Messi je kazao kako obojica pokušavaju dati maksimum za svoj tim, a da im nije toliko bitno to što svi okolo komentiraju i stalno ih upoređuju.

“Ronaldo je veoma kvalitetan igrač i postao je svojevrsni fenomen u fudbalu. Svi to znaju i zato je jedan od najboljih na svijetu”, kazao je Messi.

Messi je također kazao kako je sa Barcelonom imao neuspješnu sezonu u kojoj su osvojili “samo” Kup kralja u Španiji.

“Nadam se da će naredna sezona biti bolja za nas. Cilj nam je da osvojimo i špansku ligu i Ligu prvaka”, kazao je Messi.

Upravo Messi i Ronaldo su osvajali FIFA-inu nagradu za najboljeg fudbalera u proteklih devet godina. Argentinac ima pet tih priznanja, a Portugalac jedno manje, ali i velike izglede da dobije i ovogodišnje jer je predvodio Real Madrid do titula prvaka Španije i šampiona Lige prvaka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje