Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga za prvaka: Fudbaleri Slobode doživjeli visok poraz od Krupe (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U 4. kolu Lige za prvaka BiH, FK Sloboda Tuzla je u Krupi visoko poražena od domaće ekipe rezutatom 3:0. Strijelci za domaće bili su Vukotić, Dujaković i Šamara.

Početak utakmice u Krupi obilježila je oprezna igra na obje strane. Pravih šansi nije bilo prvih pola sata igre.

U 31. minuti susreta Krupa je došla do vodstva protiv Slobode. Gol za domaće postigao je Vukotić nakon slobodnog udarca, glavom iz jako teške pozicije uputio je lagan šut prema golu, ali loša reakcija golmana Erića kumovala je vodstvo domaćih.

U 37. minuti susreta veliku šansu za domaće imao je Koljića koji iz dobre pozicije šutira pored gola Slobode. Prvo poluvrijeme okončano je minimalnim vodstvom Krupe.

U nastavku susreta po jakom pljusku obje ekipe pružile su blijedu igru na obje strane. Prvu priliku da ugrozi gol domaćih imao je Grahovac koji je s 40 metara pokušao iznenaditi golmana Krupe. Ipak u nastavku utakmice domaći su preuzeli incijativu na terenu. U 62. minuti priliku za poravnanje imao je Zec.

Domaći su udvostručili vodstvo u 80. minuti kada ubačaj sa desne strane koristi Dujaković kojem nije bilo teško da matira Erića za vodstvo svog tima od 2:0.

U 85. minuti susreta Krupa postiže gol za visokih 3:0. Treći pogodak za domaće postigao je Šamara, odmah po ulasku u igru, golu je prethodila velika greške Kalezića i Erića. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. (Tuzlanski.ba)


FK Krupa – FK Sloboda 3:0 [Golovi] (15.4.2017) by clipsbh

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,