Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga prvaka: Manchester City i Tottenham već osigurali osmine finala

Preuzmite sliku

Nakon sinoćnjih utakmica, večeras su završeni i posljednjih mečevi 4. kola Lige prvaka po grupama “E”, “F”, “G” i “H”, a plasman u osminu finala su izborili Manchester City i Tottenham, javlja Anadolu Agency (AA).

U grupi “E”, Liverpool je na domaćem “Anfieldu” savladao slovenski Maribor rezultatom 3:0.

U istoj grupi, Sevilla je na stadionu “Ramón Sánchez Pizjuán” u Sevilli slavila protiv Spartak Moskve sa 2:1.

 

1. Liverpool 8
2. Sevilla 7
3. Spartak Moskva 5
4. Maribor 1

U okviru grupe “F”, Napoli je na “San Paolu” u Napulju poražen od Manchester Cityja sa 2:4, čime je City izborio plasman u osminu finala.

U istoj grupi, Shakhtar Donetsk je na “Oblasny SportKomplex Metalist” u Kharkivu savladao Feyenoord rezultatom 3:1, a dva pogotka za domaći tim je postigao Marlos.

1. Manchester City 12
2. Shakhtar Donetsk 9
3. Napoli 3
4. Feyenoord 0

  • U grupi “G”, Porto je na “Estádio Do Dragãou” u Portu upisao pobjedu protiv RB Leipziga sa 3:1. Dva gola za Porto je postigao Danilo Pereira. U ovoj grupi ranije danas Bešiktaš i Monaco su u Istanbulu odigrali 1:1.

    1. Bešiktaš 10
    2. Porto 6
    3. RB Leipzig 4
    4. Monaco 2

  • U grupi “H”, Tottenham je na “Wembleyu” u Londonu savladao Real Madrid sa 3:1, čime je engleski tim izborio nokaut fazu Lige prvaka. Dva pogotka za domaće je postigao Dele Alli. U istoj grupi, Borussia Dortmund je na “Signal-Iduna-Parku” u Dortmundu APOEL.

    1. Tottenham 10
    2. Real Madrid 7
    3. Borussia Dortmund 2
    4. APOEL 2

    Podsjetimo, Paris Saint-Germain i Bayern Minhen su također u utakmicama koje su se igrale u utorak izborili plasman u osminu finala Lige prvaka ove sezone. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,