Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga Prvaka: Ljepotice u Manchesteru i Leverkusenu, City i Atletico do prednosti u prvim utakmicama

Preuzmite sliku

Kakva je to utakmica bila na Etihadu, prepuna preokreta, vidjeli smo i promašeni penal, da bi na kraju City slavio sa 5:3. U drugom meču, Atletico je na gostovanju bio bolji od Bayera iz Leverkuzena, rezultat je glasio 2:3.

Monaco je prvi put kapitulirao u 27. minuti kada je veći dio posla napravio Sane, a Sterling je samo iz blizine trebao ugurati loptu u mrežu za 1:0, no ostaje dojam da je to učinio iz ofsajda.

Monaco do izjednačenja dolazi pet minuta kasnije kada Fabinho ubacuje s lijeve strane, Falcao je izbjegao pažnji obrane domaćina i glavom zabio za 1:1.

Monaco je u 40. minuti stigao do potpunog preokreta kada je Mbappe dobio dugu loptu, pobjegao obrani domaćina te zakucao loptu u mrežu za 2:1. Bio je to već 110. gol koji je Monaco zabio ove sezone u svim takmičenjima, te su najefikasnija ekipa Evrope, zabili su jedan više od Barcelone.

U 48. minuti Otamendi je srušio Falcao u šesnaestercu, a Kolumbijac je sam preuzeo odgovornost za izvođenje jedanaesterca, no bilo je to slabo, pa Caballero nije imao težak zadatak to zaustaviti. City je izjednačio u 58. minuti uz veliku pomoć Danijela Subašića, koji je katastrofalno reagirao nakon udarca Sergija Agüera s 10-ak metara iskosa s lijeve strane.

  • No, samo tri minute kasnije, Falcao se othrvao braničima Cityja i lob udarcem s 15 metara prebacio vratara građana za novo vodstvo gostiju. City se naravno nije predavao, a nagrada je stigla u 71. minuti kada je Silva ubacio iz kornera, a Agüero sjajnim udarcem iz prve zabio za 3:3. Ni to nije bio kraj uzbuđenjima, u 76. minuti City je stigao nakon novog kornera, do novog vodstva, a ovog puta pogodio je Stones.

    Leroy Sane je pogodio za konačnih 5:3.

    U drugom meču večeri prvu priliku vidjeli smo u 13. minuti koja je bila nesretna za Atletico. Leno je prvo sjajno obranio Griezmannu, no lopta se odbila do Wendella, koji je umalo zabio autogol, no ispriječila se prečka.

    U 17. minuti ništa nije moglo spriječiti vodstvo Atletica, Niguez je sjajnim golom iskosa s lijeve strane pogodio suprotne rašlje za 1:0. Samo devet minuta kasnije pogriješio je Dragović, Gameiro je povukao kontru i dao za Griezmanna koji pogađa za 2:0. Bio je to 13. gol Francuza za Atletico u evropskim takmičenjima, a s vrha je skinuo Luisa Aragonesa.

  • Apotekari su smanjili nakon samo tri minute nastavka kada je Bellarabi bio precizan nakon sjajne lopte Henrichsa. Samo dvije minute kasnije tresla se prečka na drugoj strani nakon udarca Gameira. U 58. minuti Dragović je upotpunio svoju lošu večer tako što je skrivio jedanaesterac na Gameiru, koji sam preuzima odgovornost i pogađa za 3:1. Apotekari su se u igru opet vratili u 68. minuti kada je autogol zabio Savić.

    Tačku na i za potvrdu pobjede Atletica golom u 86. minuti stavio je Torres.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje