Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Liga Prvaka: Atletico Madrid i Monaco do četvrtfinala

Preuzmite sliku

Osmina finala Lige prvaka donijela nam je nove nogometne spektakle, novi obračun Monaca i Manchester Cityja, te Atletico Madrida i Bayer Leverkusena.

Monaco je vrlo brzo stigao do prve prave prilike, Mbappe se u 7. minuti našao sam ispred Caballera, ali je argentinski golman bio uspješniji. Ipak, već u sljedećoj minuti Bernardo Silva je ubacio s desne strane, a Mbappe progurao loptu kroz noge Caballera.

Monaco je igrao odlično, jačao je pritisak pred gostujućim golom. A domaća je ekipa u 29. minuti stigla i do drugog pogotka. Lijepo su po lijevoj strani kombinovali Mbappe i Lemar , pa se iz drugog plana ubacio Mendy koji je sjajnim dodavanjem u kaznenom prostoru Man. Cityja pronašao Fabinha. Brazilac je precizno naciljao, pa prizemnim udarcem matirao Caballera.

Manchester City je ipak stigao do toliko željenog gola u 72. minuti. Sterling je napravio pomutnju na desnoj strani, pa prizemno šutirao, a Subašić još jednom dobrom reakcijom spasio svoju mrežu. Ipak, na “odbijancu” se prvi pojavio Leroy Sane, te iz blizine zakucao loptu u mrežu. No, stvari su se opet promijenile u 77. minuti. Monaco je iz jednog prekida stigao do trećeg pogotka. Lemar je ubacio na peterac gostiju, a Bakayoko glavom zakucao loptu u mrežu.

  • U drugoj utakmici večeri, Apotekari su zaprijetili domaćinu u četvrtoj minuti, ali udarac Vollanda odlazi pored gola. Domaćin je odgovorio u 15. minuti kada je udarac Saula Nigueza u gužvi u posljednji trenutak blokirala obrana gostiju. Bayer je imao blagu inicijativu, no prilika pred golom Oblaka nije bilo.

    Zato je Atletico bio opasan u 38. minuti pred njihovim golom kada je Correa pucao, ali Leno krajnjim naporom to odbija u korner. Samo dvije minute kasnije opet Leno “čuva” nulu, ovog puta nakon udarca Kokea. U 55. minuti još je jednom zaprijetio Correa, no udarac je otišao pored gola.

  • Bayer je u 68. minuti imao veliku priliku za vodstvo kada se Volland sjurio prema Oblaku, koji mu skida u situaciji jedan na jedan u čak dva navrata. Potez koji sigurno konkurira za obranu godine.

    Oblak je ponovno sjajno reagirao u 80. minuti, ovog puta nakon udarca sunarodnjaka Kampla s ivice šesnaesterca.

    Altetico je sa ukupnih 4:2 prošao u četvrtfinale.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje