Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kup BiH: Široki Brijeg izborio plasman dalje, diskutabilna sudijska odluka oštetila Slobodu? (VIDEO)

Preuzmite sliku

Popularno

Fudbaleri Širokog brijega ostvarili su danas pobjedu na Pecari protiv Slobode rezultatom 2:0 u revanš susretu osmine finala Kupa BiH. Širokobriježani su uspjeli eliminisati Crveno-crne i izboriti naredni krug u Kupu BiH.

Tokom cijelog susreta domaći fudbaleri su stvarali prilike te opsjedali gol Pirića koji je bio nesavladiv. Wagner, Krstanović, Menalo pokušavali su anulirati prednost Slobode iz prvog susreta, ali je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 0:0.

U nastavku domaći fudbaleri nastavljaju stvarati prilike, ali bez konkretnije realizacije.

U 69. minuti krajnje diskutabilna sudijska odluka. Na ivici kaznenog prostora srušen je domaći fudbaler a sudac bez dileme pokazuje na bijelu tačku uz burne proteste fudbalera Slobode. Ivan Krstanović je bio precizan za vodstvo Širokog Brijega 1:0. Spornu situaciju pogledajte u prilogu.

Nakon primljenog gola, fudbaleri Slobode su i dalje su imali rezultat koji im je osiguravao eventualne produžetke. Nade u prolazak dalje fudbalerima Slobode srušio je u 82. minuti mladi Luka Menalo koji se nakon gužne u kaznenom prostoru Slobode, najbolje snašao i loptu poslao iza leđa Pirića za vodstvo od 2:0. Ovim rezultatom i okončan je susret na Pecari a domaći fudbaleri izborili su plasman među osam najboljih ekipa u ovosezonskom izdanju Kup takmičenja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje