Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

KUP BiH: Golom Merzića, Sloboda na Tušnju savladala Široki Brijeg (FOTO)

Preuzmite sliku

FK Sloboda i NK Široki Brijeg danas su na stadionu Tušanj odigrali prvi susret osmine finala Kupa BiH. Pobjedu je slavila ekipa Slobode rezultatom 1:0. 

Već u četvrtoj minuti susreta velika prilika za fudbalere Slobode, nakon ubacivanja Fatića iz Slobodnog udarca, stativu je pogodio Stjepanović. U 11. minuti Sloboda dolazi do vrijednog vodstva. Fatić je ponovo odlično ubacio loptu u kazneni prostor Širokobriježana a najbolji u skoku bio je Samir Merzić koji je loptu pospremio u gol gostiju za vodstvo Crveno-crnih od 1:0.

U nastavku prvog poluvremena Sloboda je imala još nekoliko prilika za postizanje gola preko Ordagića i Krpića, dok su golu Pirića bez većeg uspjeha prijetili Lončar i Baraban. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 1:0.

U 56. minuti gosti su moglu do poravnanja rezultata, kada je Crnov uposlio Barabana koji je loptu poslao malo pored stative Pirićevog gola. U 59. minuti velika prilika za jednog od boljih pojedinaca susreta Ivana Fatića, šutirao je silovito sa dvadesetak metara, Bilobrk odbranio loptu krajnjim naporima.

Do kraja susreta zabilježeno je još nekoliko prilika na obje strane koje nisu rezultirale promjenom rezultata. Izabranici Vlade Jagodića prvi susret osmine finala Kupa BiH riješili su u svoju korist minimalnim rezultatom 1:0.

Od ostalih mečeva, Sarajevo je na svom terenu ostvarilo rutinsku pobjedu nad ekipom Kozare rezultatom 3-1. Mladost je deklasirala Slaviju rezultatom 6:1. Radnik je ostvario tešku i minimalnu pobjedu u gostima kod Rudara iz Kaknja sa 1:0, dok je susret između Zrinjskog i Veleža u toku, a rezultat nakon prvih 45 minuta je 1:0 za Plemiće. (Foto: V. Živković | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje