Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Korištene bejzbol palice i metalne šipke: U sukobu navijača Alavesa i Barcelone jedna osoba teže povrijeđena (VIDEO)

Preuzmite sliku

Jedna osoba je teže povrijeđena u sukobima navijača u Vitoriji uoči današnje utakmice La Ligi između Alavesa i Barcelone, a oba kluba su osudila nasilje, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema izvještajima španskih medija, pedesetak maskiranih domaćih navijača napalo je grupu od dvadesetak Barcinih pristalica ispred kafića u gradu na sjeveru Španije.

Amaterski snimci, objavljeni na društvenim mrežama, prikazuju prevrnute stolove i stolice koje lete, uz veliki broj pojedinaca koji u tuči koriste bejzbol palice i metalne šipke.

Povrijeđeni navijač prevezen je u bolnicu sa povredama glave, dok je 19-godišnji muškarac uhapšen objavili su iz lokalne policije.

“Deportivo Alaves najoštrije osuđuje nasilje koje se dogodilo danas u univerzitetskoj zoni između navijača našeg kluba i Barcelone. Klub će se u potpunosti staviti na raspolaganje vlastima, a ukoliko se utvrdi da je neko od umiješanih u incidente vlasnik sezonske karte, Alaves će razmotriti izricanje adekvatnih sankcija za te ljude“, kaže se u saopštenju baskijskog kluba.

I iz Barcelone su se oglasili povodom nemilih scena na ulicama Vitorije.

“FC Barcelona žali i osuđuje incidente koji su se dogodili danas popodne u Vitoriji pred utakmicu sa Alavesom. Klub ponavlja svoj stav o potpunom odbacivanju nasilnog ponašanja i vjeruje da će nadležni organi u što kraćem roku otkriti odgovorne za nasilne događaje“, oglasili su se iz katalonskog diva.

Utakmica 22. kola La Lige završena je ubjedljivom pobjedom Barcelone rezultatom 6:0. Isti rivali će se 27. maja sastati u finalu španskog Kupa kralja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,