Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kolašinac je kao objekat od cigle, koji je izdržao bombardovanje u 2. svjetskom ratu

Preuzmite sliku

Veliki derbi Londona između Arsenala i Chelseaja u nedjelju na Stamford Bridgeu završio je bez golova. Sead Kolašinac odigrao je novu sjajnu utakmicu za Arsenal, a u 87. minuti je nakon žestokog starta nad našim reprezentativcem, crveni karton dobio David Luiz.

Start za crvenog kartona izgledao je kao ozbiljna povreda Kolašinca, ali on je nastavio meč nakon kratke pomoći ljekara Arsenala. Komentar na ovakav razvoj događaja dao je kolumnista BBC-a Garth Crooks.

“Građen je kao objekat od cigle, koji je izdržao bombardovanje u Drugom svjetskom ratu. Nakon strašnog starta Luiza ustao je i odigrao utakmicu do kraja”, rekao je Crooks, koji smatra kako je Luiz imao namjeru povrijediti našeg defanzivca.

“Luiz je tačno znao šta radi. Po mom mišljenju, želio je komad Kolašinca. Imao je namjeru da ga rastrga. Iako, obojica bi u moje vrijeme dobili ovacije s tribina. Kolašinac je prošao gore, ali je završio utakmicu i time ostvario moralnu pobjedu”, zaključio je bivši igrač Stokea, Tottenhama, Manchester Uniteda, WBA i Charltona. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje