Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ko najbrže isplati svog “ljubimca”: Džeko za 66 minuta isplati Bentleyja

Preuzmite sliku

Na stranicama britanske kompanije Carspring, koja je bavi preprodajom polovnih automobila, objavljeno je istraživanje koje uspoređuje zaradu fudbalera i cijenu automobila koji voze te otkriva koliko vremena na travnjaku moraju provesti kako bi ga isplatili.

Iako je uključena većina najvećih fudbalskih zvijezda, obrađen je samo jedan bh. fudbaler, i to Edin Džeko.

Dijamant, koji igra u Romi, vozi Bentley Continental GT i isplati ga za jedan sat, šest minuta i 56 sekundi igre, odnosno malo manje od jedne utakmice, što ga svrstava na 64. mjesto.

Pobjedu je odnio Španac Jesus Navas, donedavni krilni napadač Manchester Cityja, koji vozi sponzorsku Nissan Micru, pa ga ne košta ništa. Ali s obzirom na njenu vrijednost, isplati je za tačno 11 minuta i 17 sekundi.

Carlos Tevez vozi puno skuplju “pilu” Porsche Panameru Turbo S, ali u kineskoj Shanghai Shenhui i puno više zarađuje, pa je s ugovorom od 730.000 eura sedmično isplati za 11 minuta i 35 sekundi na travnjaku. Treći je Chelseajev veznjak N'Golo Kante, koji protuvrijednost svog Mini Coopera SD zaradi za 12 minuta i 58 sekundi.

Ako govorimo o najboljim fudbalerima svijeta, Leo Messi smjestio se na 22. poziciji, jednoj iza saigrača iz Barcelone Luisa Suareza, s 31 minutom i 32 sekunde potrebne za isplatu Ferrarijeva modela F430 Spider, a vrlo nisko na popisu je Cristiano Ronaldo.

Superzvijezda Reala ima nekoliko skupih automobila u voznom parku, a svakako najatraktivniji je više od dva miliona eura vrijedni Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse. Iako mu je sedmična plaća 420.000 eura, treba mu “čak” pet sati, 15 minuta i 20 sekundi, odnosno tri i po utakmice, da ga isplati. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,