Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Kenan Kodro: Ostvarila mi se želja da zaigram za svoju državu

Preuzmite sliku

Na spisku selektora Mehmeda Baždarevića za naredne utakmice reprezentacije BiH protiv Gibraltara (kvalifikacije) i Albanije (prijateljski meč), našlo se nekoliko novih imena, a jedan od njih je i Kenan Kodro (23), sin nekadašnjeg reprezentativca i selektora naše selekcije Mehe Kodre.

Kenan u posljednje vrijeme igra odlično u dresu španske Osasune (pet golova u zadnjih devet susreta)  i zasluženo je dobio poziv Baždarevića.

“Sretan sam što mi se ostvarila želja da zaigram za svoju državu. Iskreno, nadao sam se pozivu jer sam postigao nekoliko golova  za Osasunu u posljednjih nekoliko utakmica. Nastojat ću da pružim svoj maksimum i da se dokažem selektoru”, kazao je Kenan za portal Reprezentacija.ba i dodao:

“Ne smijemo podcijeniti Gibraltar, iako su autsajderi u našoj grupi. Očekujem pobjedu u tom meču, dok će nam Albanija biti dobra provjera uoči predstojećih susreta u kvalifikacijama.”

Kodro je u tekućoj sezoni postigao pet golova u 19 mečeva za Osasunu (devet počeo od prve minute) i drugi je strijelac svoje ekipe.

Podsjetimo, Kenan je prošle sezone bio najzaslužniji što je Osasuna ušla u špansku Primeru, s obzirom da se u play offu upisao tri puta u listu strijelaca. (Reprezentacija.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,