Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Juventus ponudio četiri miliona eura za Kolašinca

Preuzmite sliku

Prema navodima italijanskih medija torinski Juventus ponudio je četiri miliona eura Schalkeu 04 za bh. reprezentativca Seada Kolašinca.

S obzirom da Kolašincu u junu ove godine ističe ugovor sa njemačkim bundesligašem, nakon čega će biti slobodan igrač, očekuje se da ponuda bude prihvaćena te da bh. fudbaler u januarskom prelaznom roku dođe na posudbu u “staru damu“.

Iskusni Patrice Evra, lijevi bek Juventusa najavio je da bi u zimskom prelaznom roku napustio klub, pa je jasno zbog čega je aktuelni šampion Italije zainteresovan za Kolašinca.

Kako izvještavaju italijanski mediji Juventus je uputio ponudu od dva miliona eura za Kolašinca, da dođe na polugodišnju posudbu do isteka njegovog ugovora sa Schalkeom.

Dogovor bi podrazumijevao i dva miliona eura bonusa ukoliko bh. fudbaler ostvari određeni broj nastupa tokom šestomjesečne posudbe.

Od debija za bh. reprezentaciju 18. novembra 2013. godine 23-godišnji defanzivac je upisao 13 nastupa. Zanimljivo, prethodno je igrao za mlade reprezentacije Njemačke.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,