Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Juventus doveo pojačanje iz Milana

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Juventus danas je zvanično predstavio svoje četvrto pojačanje u tekućem prelaznom roku. U redove “stare dame“ iz Milana za obeštećenje od 12 miliona eura stigao je 24-godišnji defanzivac Mattia De Sciglio.

Zanimljivo, ovo je drugi transfer ovog ljeta koji je realizovan između dva kluba. U prvom je iz Torina u Milano za 42 miliona eura preselio Leonardo Bonucci.

Od De Sciglija se očekuje da na poziciji desnog beka zamijeni Danija Alvesa koji je otišao u Paris Saint-Germain. Na Juventusovoj internet stranici De Sciglio je predstavljen kao veliko pojačanje.

“Radi se o igraču, koji je prirodni desni bek, ali može pokrivati i ostale pozicije u odbrani, kao i krilne u veznom redu. De Sciglio je svestran, vješt i igrač sa međunarodnim pedigreom koji će pojačati ekipu Massimilliana Allegrija“, naglašavaju iz torinskog kluba.

De Sciglio je potpisao ugovor na pet godina i postao četvrto Juventusovo pojačanje za nadolazeću sezonu. Prethodno su stigli Rodrigo Bentancur iz Boca Juniorsa, Douglas Costa iz Bayerna i golman Wojciech Szczesny iz Arsenala.

U dresu Milana, u kojem je prošao i omladinsku školu, De Sciglio je odigrao 133 takmičarske utakmice bez postignutog gola. Za nacionalni tim Italije, iako su mu tek 24 godine, nastupio je u 31 susretu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,