Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Juventus bez Pjanića protiv Reala, Sevilla dočekuje Bayern

Preuzmite sliku

Utakmice nogometne Lige prvaka igraju se danas i sutra, a osam najboljih ekipa Starog kontinenta nastavljaju borbu za prestižni trofej.

Večeras su na programu dva meča, a derbi se igra u Torinu gdje Juventus u prvom susretu dočekuje aktuelnog prvaka Evrope Real Madrid.

Dva tima su prošle sezone u Cradiffu igrala finale Lige prvaka a ‘kraljevski’ klub je tada deklasirao ‘staru damu’ rezultatom 4:1.

Međutim oba trenera, i Zinedine Zidane i Massimiliano Allegri, na pres-konferenciji su istakli taj meč ništa ne znači i da se očekuje potpuno drugačiji dvoboj.

U ekipi Juventusa neće biti bh. reprezentativca Miralema Pjanića i Medhija Benatije zbog kartona, te Federica Bernardeschija zbog povrede, dok će kod Reala izostati Nacho.

U drugoj utakmici večeri, Sevilla dočekuje Bayern Munchen. Iako mnogi ogromne šanse daju njemačkom timu za prolaz dalje, Sevilla se pokazala kao izuzetno neugodan protivnik izbacivši iz ranije faze Manchester United.

U ekipi Seville pod znakom pitanja su Jesus Navas, Mercado, a susret će propustiti Ever Banega. Kod Bayerna neće biti Manuela Neuera, kao i povrijeđenog Kingsleya Comana.

Oba susreta počinju u 20.45 sati. Sutra se također igraju dva meča, a sastaju se Liverpool i Manchester City te Barcelona i Roma.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,