Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Juniori Slobode grabe ka Ligi šampiona: Uroš Đukić za Tuzlanski.ba najavio meč sezone protv Željezničara (VIDEO)

Preuzmite sliku

Juniori FK Sloboda devet kola prije kraja prvenstva predvođeni sa klupe trenerom Nedimom Omerovićem lideri su na tabeli sa jednim bodom prednosti u odnosu na drugoplasirani Željezničar.

Upravo naredni meč juniora Slobode je sa vršnjacima iz Želje, a igra se u nedjelju na pomoćnom terenu stadiona Tušanj od 16:30 sati.

  • Ukoliko ostvare pobjedu juniori FK Sloboda bit će veliki korak bliže tituli i plasmanu u pretkolo Lige prvaka. Ukoliko izabranici Nedima Omerovića uspješno okončaju sezonu, a na dobrom su putu da to i ostvare, ljubitelji fudbala u Tuzli na Tušnju bi mogli gledati naše momke u utakmici protiv nekog atraktivnog protivnika.

    Tim, povodom danas smo razgovarali sa kapitenom juniorske selekcije FK Sloboda mladim i talentovanim Urošem Đukićem koji je i član seniorske selekcije koju trenira Vlado Jagodić.

    “Svakako da je sutrašnja utakmice protiv Želje derbi ovogodišnje Premijer lige za juniore. Ishod te utakmice je jako važan jer ako pobijedimo idemo na plus četiri boda u odnosu na Željezničar i u nastavku odlučujemo sami o konačnom plasmanu. Znamo svi da prvo mjesto donosi Ligu šampiona, to bi za nas bio istorijski uspjeh” – kaže Đukić za Tuzlanski.ba.

  • Liderska pozicija na tabeli govori da je juniorska selekcija FK Sloboda jako kvalitetna i ona predstavlja spoj dvije generacije 98/99 godište.

    “Ovo su možda i najtrofejnije generacije u istoriji Slobode jer mi branimo titule državnog prvenstva u kategorijama pionira i kadeta, sada imamo motiv da to osvojimo i kao juniori. Trener je prema nama izuzetno korektan posložio je ekipu na najbolji mogući način i ako sutra na terenu ispoštujemo dogovor siguran sam da su tri boda naša” – dodaje Uroš Đukić koji poziva sve navijače da sutra od 16:30 sati dođu na Tušanj i podrže ih u ovoj jako važnoj utakmici.

    Nakon utakmice sa Željezničarom juniore Slobode očekuje teško gostovanje kod ekipe Sarajeva nakon čega slijede dvije domaće utakmice protiv Metalleghea i Širokog Brjega.

    Šef struke prvog tima FK Sloboda Vlado Jagodić iako danas ima jako važnu utakmicu u Bijeljini protv Radnika sve juniore je poštedio i ostavio ih u Tuzli kako bi se maksimalno spremili za meč protiv Željezničara. (Tuzlanski.ba)

     

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje