Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić u Tandiru vidi novog Đurića: Za Sochaux u 19 utakmica postigao 15 golova (VIDEO)

Preuzmite sliku

Nakon obavljene prozivke prvotimaca, mnogobrojnim medijima predstavljena su dva nova fudbalera Crveno – crnih.

Senad Mujkanović, predsjednik FK Sloboda istakao je zadovoljstvo što je Klub angažovao fudbalere koji bi u narednom periodu mogli biti od velike koristi ekipi.

“Veliko mi je zadovoljstvo što se u ekipu vraća Adnan Jahić. On je dijete Slobode, ponikao na Tušnju, a u dresu prvog tima ima preko stotinu nastupa. U prošlosti je bio i kapiten ekipe, tako da sam uvjeren da će svojim znanjem, trudom i stavom biti od velike pomoći ekipi. Drugi igrač koji dolazi u naše redove je Ismar Tandir, mladi napadač koga smo doveli na prijedlog Vlade Jagodića. Tandir je budućnost našeg kluba, nekada je nastupao za mladu selekciju BiH i od njega očekujemo da u budućnosti bude okosnica tima”, istakao je Mujkanović.

Adnan Jahić, iskusni veznjak, nije krio oduševljenje što je ponovo u najdražem dresu:

“Kao da sam kadet, pun sam emocija. U svlačionici sam vidio veliki broj domaćih mladih igrača tako da Sloboda sigurno ne treba da brine za svoju budućnost. Svoj povratak ću opravdati u svakom pogledu. Uz šefov (Vlado Jagodić op. a.) rad ekipa će sigurno biti bolja u svakom pogledu”.

Napadač Ismar Tandir na Tušanj dolazi iz srpske ekipe Javora. Prije toga nastupao je na Islandu, nosio je dres francuskog Sochauxa B u kojem je zabilježio 19 nastupa uz 15 postignutih golova, a ponikao je u redovima New York Red Bulla.

“Zahvalan sam šefu i klubu na angažmanu. Velika mi je čast da ću igrati za Slobodu. Nastupao sam za U-19 i U-21 reprezentaciju BiH i bila mi je velika želja da se ponovo vratim u svoju zemlju. Tek sam danas došao u Tuzlu, ali mogu poručiti da ću za Klub dati svoj maksimum”, poručio je Tandir.

Šef stručnog štaba Vlado Jagodić je kazao kako je Ismar Tandir veliki potencijal i igrač od kojeg se može puno očekivati.

“U Ismaru vidim novog Milana Đurića jer znam kada sam Đurića našao pojedini novinari iz Sarajeva su se pitali gdje ga nađe. Možda će neko isto da kaže i za Ismara ali stvari će se vrlo brzo pokazati na terenu. Siugran sam da je odluka bila ispravna” – zaključio je Jagodić.

Mladi napadač je dogovorio trogodišnju saradnju sa FK Sloboda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,