Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić: Sloboda mora da ide u goste kako bi pobijeđivala, ekipi su priključena tri juniora (VIDEO)

Preuzmite sliku

Povodom utakmice 12. kola BHT Premijer lige u okviru kojeg će fudbaleri Slobode odmjeriti snage sa ekipom Olimpica u Sarajevu danas je uoči treninga Crveno-crnih na stadionu Tušanj održana press konferencija na kojoj su šef struke Vlado Jagodić i kapiten tima Samir Efendić najavili ovaj susret i kazali koja su to njihova očekivanja od gostovanja na Otoci.

Pred novim trenerom Slobode Vladom Jagodićem već sutra je prvi pravi izazov kada ima zadatak da se Sloboda protiv Olimpica koji se grčevito bori za opstanak pokaže u što boljem izdanju i ostvari pozitivan rezultat.

Iako sam tu tek par dana uspio sam zahvaljujući mojim saradnicima upoznati ekipu. Posljednja tri treninga podredili smo isključivo utakmici protiv Olimpica. Momci su bili malo glavom dole ali ih razumijem jer je bilo dosta turbulencija u klubu za kratko vrijeme. Sloboda ima dobar igrački kadar bez obzira što su klub napustila četiri fudbalera ali to će biti nadoknađeno sa nekoliko juniora. Za nas je dobra stvar što Lelić u Olimpicu nema pravo nastupa dok ja ne mogu da računam na Kostića i Merzića” – kazao je Jagodić i dodao:

Po mom mišljenju Sloboda nije bila nešto specijalno efikasna na gostujućim susretima i ja ću već od sutrašnje utakmice nastojati da Sloboda ne putuje na gostovanje samo kako ne bi bila poražena već da ide po pobjedu” – smatra Vlado Jagodić.

Jagodić je potvrdio da će kapitenska traka nakon odlaska Zajka Zebe pripasti Samiru Efendiću koji je na pressu kazao kako se dolaskom Jagodića popravila atmosfera u svlačionici.

Svašta se dešavalo u proteklom periodu moji suigrači i ja bili smo u jednom nezavidnom položaju što se osjetilo i na rezultatima. Ipak na kraju dogodila se pozitivna stvar, a to je dolazak novog šefa. Mnoge stvari su odmah posložene i mislim da uz dobar i kvalitetan rad brzo moćemo uhvatiti priključak za vrh tabele i tako ostvariti zacrtani cilj. Raspoloženje igrača je dosta bolje, svi pozitivnije razmišljaju i to moramo pokazati sutra na terenu” – kazao je Samir Efendić.

Terner Jagodić je kazao kako ipak u budućnosti neće računati na suspendovane igrače dok je ekipi već priključio tri nova igrača iz juniorskog pogona, a to su Smajić, Hadžić i Đukić.

Ekipa Sloboda je nakon press konferencije odradila trening na Tušnju nakon čega je uslijedio zajednički ručak i put prema Sarejvu.

Utakmica Olimpic – Sloboda na programu je sutra od 14:30 sati uz direktan prenos na Mojoj TV. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje