Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić pred utakmicu Kup-a: Svaki rezultat bez primljenog gola je dobar (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbalere Slobode sutra očekuje prvi susret u okviru 1/8 finala KUP-a BiH, tim Vlade Jagodića za protivnika ima tradicionalno neugodni Široki Brijeg.

Tim povodom na stadionu Tušanj danas je organizovana press konferencija na kojoj su predstavnicima medija obratili se šef struke Vlado Jagodić i prvi strijelac ekipe Sulejman Krpić.

Prije najave sutrašnjeg susreta trener Jagodić kratko se osvrnuo na utakmicu protiv Olimpica i kazao je kako nije zadovoljan zbog dva naivno primljena gola i zalaganjem pojedinaca na tom susretu.

Sigurno da sam sa saradnicima i igračima neke stvari analizirao nakon Olimpica i greške koje su napravljene već protiv Širokog Brijega treba da popravimo. Obzirom da je u pitanju utakmica Kup-a svaki rezultat bez primljenog gola je po mom mišljenju dobar za revanš ali mi idemo na pobjedu. Široki Brijeg je nezgodna ekipa, imaju određenih problema sa povrijeđenim igračima, međutim prva utakmica neće rješiti ništa” – kazao je Vlado Jagodić.

Obzirom da Široki Brijeg već dosta bodova zaostaje za liderom Zrinjskim sasvim sigurno da im je Kup takmičenje velika šansa za izlazak u Evropu a to im je cilj svake sezone, smatra Jagodić.

Došao sam u Slobodu da osvojim trofej koji nemam u karijeri, a to je Kup takmičenje. Mislim da sa Slobodom to mogu da napravim. Tek nakon današnjeg treninga ću da odlučim kojih će 18 igrača konkurisati za sutrašnju utakmicu. Nemojte biti iznenađeni kada vidite sutrašnji sastav i spisak fudbalera na klupi, moguće da se dogoditi određene promjene” – naglasio je šef stručnog štaba Crveno-crnih.

Prvi golgeter ekipe Sulejman Krpić je kazao kako se nada pobjedi protiv Širokog Brijega i da će zajedno svojim saigračima uraditi sve na terenu da tako bude.

Svi znamo da je Široki nezgoda ekipa, ali ako budemo slušali upute šefa vjerujem da možemo do pobjede” – kazo je miljenik navijača s Tušnja.

Utakmica između Slobode i Širokog Brijega na rasporedu je u srijedu 19. oktobra od 15:00 sati. Glavni sudija susreta je Gigović Miloš iz Gradiške. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje