Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić: Pobjedom protiv Sarajeva možemo mnogo dobiti (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode sutra od 15:00 sati na stadionu Tušanj u okviru posljednjeg kola regularnog dijela sezone u Premijer ligi BiH dočekuju ekipu Sarajeva.

Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj je najavljena utakmica protiv Sarajeva, a predstavnicima medija obratili su se trener Vlado Jagodić i fudbaler Ismar Tandir.

“Smatram da je već sutra početak play-offa i da eventualnom pobjedom možemo puno dobiti, ne možemo mnogo izgubiti sigurno. Naravno očekuje nas neizvjesna utakmica. Još uvijek nisam siguran sa ovim mladim igračima da možemo u kontinuitetu održati taj tehničko-taktički dio. Momci su mladi, žele, dobro treniraju i to je najbitnije. Očekujem sutra lijep dan, dobar teren i veliku podršku navijača sa tribina. Zbog povrede u sastavu nema Ordagića dok će Hairlahović izostati zbog žutih karotna. Utakmica protiv Sarajeva je samo za zdrave i spremne igrače. Imamo puno pravo nadati se pobjedi protiv Sarajeva i obećavam da ćemo sve učiniti da obradujemo publiku” – kazao je šef struke FK Sloboda, Vlado Jagodić.

Nakon današnjeg treninga Jagodić će odrediti 19 igrača koji će boraviti u karantinu do početka utakmice, a zatim slijede dva dana odmora.

Za vrijeme reprezentativne pauze dogovorene su i dvije prijateljske utakmice. U pitnaju je susret u Vinkovcima protiv Cibalije 25. marta kao i kontrolni meč u Srebreniku protiv ekipe Gradine tri dana kasnije.

Jagodić je najavio da će u ova dva susreta priliku pružiti uglavnom mlađim igračima koji do sada nisu imali značajniju minutažu.

Fudbaler Ismar Tandir je potvrdio riječi Jagodića da ekipa maksimalno treneira i sprema se za susret protiv Sarajeva.

“Nadamo se dobrom rezultatu, borit ćemo se maksimalno” – istakao je Tandir.

Utakmica između Slobode i Sarajeva na rasporedu je sutra od 15:00 sati na stadionu Tušanj. Pravdu će na ovom meču dijeliti sudija Edin Jakupović.

Pored najave utakmice na današnjoj press konferenciji FK Sloboda predstavnicima medija obratio se i projekt manager Radio Kameleona, Amir Zonić koji je najavio ppčetak kampanje “Zajedno za Slobodu”.

“U razgovorima s novom upravom odlučili smo pokrenuti jednu kampanju kako bi privukli nove sponzore koji će zauzvrat dobiti dosta marketinškog prostora u vidu billboard oglašavanja kao i promociju na našim web portalima i Facebook stranicama. Očekujemo da nam se pridruži nekih 100-njak kompanija po cijeni od 1.000 KM za sponzorstvo, a svaka firma koja pristane na to moći će da izabere jednu školu ili razred koji će doći na trening FK Sloboda, družiti se sa igračima i ponijeti neke lijepe utiske”, izjavio je Zonić.

Također, kolegama novinarima predstavio se i novi PR u FK Sloboda dipl. žurnalista Ermin Ribić, koji će ubuduće u klubu obavljati poslove vezano za odnose s javnošću. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje