Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić obavio prozivku igrača: Cilj u novoj sezoni Liga za prvaka, za 100-tu godišnjicu najavljena titula (FOTO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri FK Sloboda Tuzla današnjom prozivkom na Tušnju započeli su pripreme za narednu sezonu BH Telecom Premijer lige.

Za vrijeme prozivke šefa stručnog štaba, Vlade Jagodića, medijima se obratio predsjednik kluba, Senad Mujkanović.

,,Ostajem kao predsjednik Slobode sve dok ne riješimo probleme oko licence i sastavljanja igračkog kadra. Ambicije kluba su borba za ulazak u Ligu za prvaka i naredne sezone, dok za sezonu 2018/19, uz adekvatnu finansijsku podršku, želimo da za 100 godina postojanja kluba napadnemo i titulu prvaka BiH. Ekipa putuje na Kupres gdje će imati pripreme, a za 20 dana slijedi skupština Slobode, gdje će biti donesene konačne odluke oko novog predsjednika”, rekao je Mujkanović.

Današnjem okupljanju nije se pojavio Asim Zec, napadač Slobode koji je prošle godine imao bitan uticaj na igru crveno-crnih. ,,Još uvijek nije poznato kako se jedan igrač koji ima ugovor sa klubom ne pojavi na okupljanju. Na nama je da istražimo sve detalje vezane za ovaj slučaj”, rekao je predsjednik kluba Senad Mujkanović.

Nakon prozivke, šef stručnog štaba Vlado Jagodić obratio se pristunim novinarima i predstavnicima medijima.

,,Do početka naredne sezone će biti odrađeno 44 treninga te osam kontrolnih utakmica. Poznata su tri protivnika: Zrinjski, Radnik Bijeljina i Cibalija. Na kraju priprema na Tušnju bi trebala biti odigrana generalna proba pred sezonu sa nekim atraktivnim protivnikom”, rekao je Jagodić. Vlado Jagodić ima listu želju, ali neki igrači u ovom trenutku nisu u mogućnosti kluba da stave potpis na ugovor sa Slobodom.

Šef struke je potvrdio navode predsjednika kluba, da je cilj naredne sezone plasman u Ligu za prvaka. Konačan spisak fudbalera će biti finaliziran tokom naredne sedmice kada će biti predstavljeno još nekoliko igrača koji će pojačati crveno-crne sa Tušnja.

,,Dug je period ispred nas, moramo se dobro pripremiti za narednu sezonu, te da pomognemo i igračima koji su tu na probnom radu. Trebamo da napravimo jedan kolektiv, te da uz zajednički pristup svim utakmicama naredne sezone, možemo napraviti mnogo toga”, rekao je fudbaler Slobode Ismar Hairlahović, za Tuzlanski.ba.

Od igrača iz prošle sezone odazvali su se: Filip Erić, Aleksandar Lazevski, Amar Beganović, Ibrahim Škahić, Adnan Salihović, Muhamed Muratović, Adnan Mujkić, Nemanja Stjepanović, Adnan Jahić, Ismar Hairlahović, Vladimir Grahovac, Uroš Đukić, Amer Ordagić, Miloš Kalezić, Almedin Zilkić, Eldin Omerović, Dino Hodžić, Edis Smajić, Ismar Tandir.

Od novih igrača na Tušnju su se danas okupili Adnan Zukić, Edin Salkić i Zvezdan Đorđilović, dok se na današnjem okupljanju nisu se pojavili Asim Zec, Adnan Hadžić, Samir Efendić i Haris Mehmedagić.

Iz opravdanih razloga na današnjem okupljanju nisu se pojavili Azir Muminović i Darko Todorović. Aleksandar Subić se nije odazvao jer mu je istekla posudba iz Partizana, dok se čeka adekvatna ponuda za Amera Ordagića.

Na spisku se nalazi i nekoliko igrača koji će biti na probnom periodu u klubu, a na današnjem okupljanju su stigli Muharem Čivić i Mirnes Selamović, dok će nakon probnog rada mogućnost da se priključe pripremama kluba imati i Seid Zukić, Eldin Halilović, Adnan Husić, Sadžić Fazlić, Sadin Smajović i Ognjen Stjepanović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje