Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić: Još puno bodova je u igri, Evropa nije izgubljena (VIDEO)

Preuzmite sliku

FK Sloboda Tuzla će u okviru 3. kola Lige za prvaka igrati u Bijeljini protiv ekipe FK Radnik, a tim povodom danas je na Stadionu Tušanj održana konferencija za medije na kojoj su se obratili šef struke, Vlado Jagodić i jedan od najiskusnijih igrača i zamijenik kapitena Nemanja Stjepanović.

-Radnik je ekipa koja gotovo da ne griješi iz razloga jer imaju kompaktnu vrstu, jednu cjelinu koja veoma malo daje i veoma malo prima. To neprimanje golova njih drži u trenutnom bodovnom saldu koji je četiri boda iznad nas. Kod nas je obrnuta situacija, jer mi mnogo dajemo i dovoljno dajemo kakvu mladu ekipu stvaramo, ali mnogo i primamo rekao je Jagodić i dodao da će njegovi momci u subotu igrati ofanzivno.

-Ova utakmica može donijeti pobjedu, neriješen rezultat i poraz, ali mi idemo ofanzivno da odigramo. Postavit ćemo se tako da damo gol više. Ništa naravno nije smak svijeta, ali bi nas pobjeda potpuno vratila u igru za četvrtu poziciju za koju mi još uvijek ne znamo da li donosi Evropu ili ne, naglasio je Jagodić.

Trener Slobode tokom današnje konferencije za medije istakao je da će u subotu poštediti neke igrači posebno jer juniori igraju jako važnu utakmicu te da se mogu očekivati promjene u odnosu na utakmicu protiv FK Sarajevo.

“Utakmica protiv Radnika je utakmica u kojoj neću opteretiti igrače. Ovaj put moramo poraditi na tome da stvorimo manje grešaka od Radnika. Ne treba biti iznenađenje što u dvije utakmice ne igramo istim sastavom. “Nadam se da možemo računati na Tandira, jer tek tada Zec dolazi do izražaja. Protivnički treneri traže naše mane i možda smo za neke pročitani”, rekao je Vlado Jagodić.

U nastavku obratio se i Nemanja Stjepanović, koji smatra da on i njegove ekipe u svakoj utakmici moraju dati maksimum jer je svaka utakmica derbi u Ligi za prvaka.

”Činjenica je da nismo pravi i ovo se dešava. Sve su derbiji, nijanse odlučuju, da smo mi prvi dali gol bila bi druga priča i nema razloga da se nešto previše opterećujemo sa tim. Ušli smo u Ligu za prvaka i ide borba gdje je svaka utakmica derbi i moramo davati maksimum kako bismo ostvarili dobar rezultat. Čvrsta ekipa je Radnik i idemo sa namjerom da im se približimo još više i da dođemo do tog četvrtog mjesta koje možda vodi u Evropu”, rekao je Nemanja Stjepanović.

Utakmica 3. kola Lige za prvaka BiH između FK Radnik i FK Sloboda igra se u subotu, 8. aprila 2017. godine u Bijeljini sa početkom u 16:30 sati na Gradskom stadionu. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje