Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić: Imamo grupu igrača koja je spremna da istrči na Koševo i napadne Sarajevo

Preuzmite sliku

Danas je na Stadionu Tušanj održana konfernecija za medije povodom 7. kola Lige za prvaka BiH u kojem fudbaleri Slobode u petak igraju protiv FK Sarajevo.

Novinarima se obratio šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Vlado Jagodić koji je najavio da će njegova ekipa samouvjereno istrčati na Koševo i napasti Sarajevo.

– Imamo grupu igrača koja je spremna da istrči na Koševo i da napadnemo Sarajevo. Ne idemo na Koševo da se branimo, idemo da napadnemo, jer samo takvim pristupom možemo mnogo dobiti, a ništa izgubiti, kazao je Jagodić.

Trener Slobode istakao je da je zadovoljan bodom iz prošle utakmice jer je tim bodom njegova ekipa zauzela četvrto mjesto čime su dobili dodatni elan da tokom gostovanja na Koševu naprave pozitivan rezultat.

-Bez obzira na to što nismo u prošlom kolu pobijedili Željezničara, mi smo zadovoljni sa bodom jer smo zaposjeli na tu četvrtu poziciju koju ganjamo. Gostovanje na Koševu daje nam za pravo, da učinimo sve što možemo da dođemo do pozitivnog rezultata. Ja mislim da je uz dužno poštovanje ekipa Sarajeva, koja je jedna od najboljih ekipa u ligi, a vodi ih moj dobar prijatelj Mehmed Janjoš, koji je zaista uradio velike stvari sa tom ekipom, a oni su jedina ekipa koja se zadržala u Ligi 6 na oba fronta a to nešto znači. Ekipa su koja ima glavu i rep, nemaju neki širok roster ali jako dobro igraju.

Tokom konferencije za medije, pristunim novinarima se obratio i napadač Slobode, Miloš Kalezić koji je istaka da on i njegovi saigrači mogu odigrati dobru utakmicu protiv Sarajeva, te da je ekipa u atmosferi odlična.

  • -Na Koševo idemo da se nadigravamo sa Sarajevom. Atmosfera u našoj ekipi je odlična. Protiv Željezničara smo odigrali jednu odličnu utakmicu gdje se moglo vidjeti da imamo ogroman potencijal. Mislim da u Sarajevo idemo da pružimo istu partiju i mislim da ćemo se zadovoljni vratiti u Tuzlu, rekao je Kalezić.

    Inače, utakmica 7. kola Lige za prvaka BiH igra se 5. maja na Stadionu Koševu sa početkom u 19 sati, a Jagodić neće moći računati na kapitena Ordagića koji je kartoniran i Lazevskog koji će propustit susret sa Sarajevom zbog povrede. (fksloboda)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,