Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ivor Weitzer: Sa Slobodom sam postigao usmeni dogovor, uskoro stižem u Tuzlu

Preuzmite sliku

Kako smo i najavili prije nekoliko dana nakon objave da će redove Slobode pored Tonija Tipurića pojačati još najmanje dva fudbalera to se danas i obistinilo.

Naime, nakon Tonija Tipurića i Semira Musića dogovorena je saradnja sa 29-ogodišnjim veznjakom iz Hrvatske, Ivorom Weitzerom. Rođeni Riječanin u Tuzlu stiže iz Uzbekistana gdje sa svojim klubom Bukhara završio takmičenje na petom mjestu.

“Samo dva boda su nam nedostajala da izborimo plasman u kvalifikacije za azijsku Ligu prvaka. Tačno je da sam dobio sam poziv iz Tuzle da dođem u Slobodu i sve je usmeno dogovoreno. Međutim, više oko svega nakon što zvanično stavim svoj potpis na ugovor i završim sve administrativne stvari koje su potrebne” – kazao je Weitzer za Tuzlanski.ba.

Ivor Weitzer karijeru je počeo u Rijeci, a potom je promijenio mnoštvo klubova. Weitzer ima i iskustvo igranja u Premijer ligi BiH kada je nosio dreš Širokog Brijega. U kratkom razgovoru za Tuzlanski.ba kazao je kako prati sve lige i da zna situaciju u kojoj se nalazi Sloboda.

“Generalno pratim sve lige koliko mogu. Znam da je Sloboda na začelju tabele ali kao što sam čuo imaju trenutno dobar tim koji može popraviti sve to. Nadam se uskoro našem susretu u Tuzli kada će biti prilike da o svemu detaljno pričamo” – kazao je Ivor Weitzer.

Kako sada stvari stoje Slavki Petroviću nakon svih pojačanja koja su došla u Rudarsku 2, nedostaje još samo iskusan napadač čime bi bila zaokružena priča oko sastava za nastavak sezone.

Podsjetimo, fudbaleri Slobde sutra u 13:00 protiv ekipe Zvijezde iz Gradačca igraju prijateljsku utakmicu što će za Crveno-crne predstavljati i generalnu probu pred utakmicu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,