Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ivica Osim: Fudbal je spona među ljudima

Preuzmite sliku

Počasni predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i jedan od najvećih autoritet u fudbalu u regionu Ivica Osim, primio je predstavnike Internacionalne fudbalske mreže Footgoll (footgoll.com) s kojima je razgovarao o unapređenju fudbala posebno kada je u pitanju komunikacija među ljubiteljima tog sporta.

Osim je naglasio da fudbal može odigrati značajnu ulogu u povezivanju pokidanih spona među svima koji vole fudbal u regiji i biti integrirajući faktor među ljudima.

“Footgoll u tom procesu također može imati značajnu ulogu. Važno je pratiti trendove  i mi smo talentovano područje za nogomet, o tome nema sumnje. Međutim fudbal je danas brži, napravljena je nauka od toga i vodi se računa o svakom detalju. Ništa ne može bez talenta, ali trening i brzina su jako važni i jedan brz igrač nekom klubu može donijeti prednost na terenu” kazao je Osim, prenosi Fena.

On je pažljivo pregledao sve mogućnosti koje nudi ta jedinstvena socijalna mreža i dao punu podršku Footgollu.

“Drago mi je da se uključuju ljudi iz cijelog svijeta na Footgoll. Dobro bi bilo da se uključe i naši klubovi, igrači, navijači i svi koji vole fudbal, ali da se uključe zbog sporta i fudbala, a ne drugih razloga koji mogu biti negativni. Ponovo ćemo igrati fudbal zajedno u regiji samo je pitanje vremena, a ovo što sam vidio može dati doprinos razvoju nogometa i kao takvog ga treba koristiti”, rekao je počasni predsjednik Nogometnog saveza BiH Ivica Osim. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,