Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ismijavaju li FIFA-u: Sedam igrača Nigera rođeno 1. januara

Preuzmite sliku

Posljednjih godina nerijetko smo svjedoci koliko starije zapravo izgledaju neki sportistii iz afričkih zemalja, a za neke se i ispostavi da su lagali za svoje godine. Šta tek reći za situaciju sa Svjetskog nogometnog prvenstva do 17 godina u Indiji i reprezentaciju Nigera, koja ima sedmoricu nogometaša rođenih 1. januara?

Petorica su rođeni 1. januara 2000. godine, a dvojica 1. januara 2001. Treba naglasiti da fudbaleri koji su rođeni 31. decembra 1999. godine nemaju pravo nastupa na takmičenju.

Stoga ili Niger ima nevjerojatnu sreću da ima čak petoricu igrača koji su rođeni tačno na dan kada kreće pravo nastupa, ili se smiju cijelom svijetu s varanjem u svoju korist.

Za sada su poraženi od Španije sa 4:0, pa im niti ovaj podatak nije previše značio. U drugoj utakmici su pobijedili Sjevernu Koreju, a u posljednjem kolu igraju protiv Brazila koji ima maksimalnih šest bodova u grupi.

Niger ima šansu izboriti prolaz u idući fazu, jer četiri od šest najbolje trećeplasiranih reprezentacija odlaze u nokaut fazu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,