Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Inzaghi pred derbi Lazija i Rome: Roma ima odlične fudbalere

Preuzmite sliku

Trener Lazija Simone Inzaghi je uoči večerašnje utakmice polufinala Kupa Italije između rimskih rivala Lazija i Rome istakao kako Roma igra veoma lijep fudbal u posljednje vrijeme zbog čega je, kako je kazao, favorit u ovom meču koji je privukao veliku pažnju fudbalske javnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

“Roma je favorit, u to nema sumnje. Igra fantastičan fudbal, ima neke odlične fudbalere, a Radja Nainggolan je u sjajnoj formi, iako sam on nije Roma. Ima tu još puno opasnih fudbalera koji nam mogu stvarati probleme. Međutim, poštujemo Romu, ali je se sigurno ne bojimo. Moramo biti koncentrisani, jer svaka greška može odlučiti o tome ko će ići u finale. Ovo je tek prvo poluvrijeme, jer imamo i revanš. Zato moramo odigrati pametno”, rekao je Inzaghi.

Inače, više od 770 zaštitara navodno će biti raspoređeno za utakmicu polufinala Kupa Italije između rimskih rivala Lazija i Rome.

Posljednja utakmica koja se igrala u noćnom terminu igrana je u aprilu 2013. godine, jer gradska vlast nastoji da izbjegne derbi u večernjim satima zbog napetosti između suparničkih navijača.

Dodatne mjere sigurnosti uvedene su kako bi zaštitari bili spremni da djeluju unutar stadiona, ukoliko navijači pokušaju da uklone kontroverzne prepreke od pleksiglasa koje su podignute na tribinama.

Prva utakmica polufinala Kupa Italije između Lazija i Rome igraće se večeras sa početkom u 20.45 sati. Revanš je na programu 5. aprila na istom stadionu, s tim da će domaćin biti Roma.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,