Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Invazija Robijaša na Tušanj: Fudbalerima Čelika obećane premije od 50.000 KM za opstanak (VIDEO)

Preuzmite sliku

Predstojećeg vikenda na rasporedu je 3. kolo BHT Premijer lige BiH – za opstanak u okviru kojeg Sloboda na Tušnju dočekuje ekipu Čelika iz Zenice.

Osim Viteza koji je siguran putnik u niži rang takmičenja BHT Premijer ligu BiH će napustiti još jedan klub. Iako je do kraja takmičenja u igri još dosta bodova trenutno u najnepovoljnijoj situaciji je ekipa Čelika koja zaostaje osam bodova za devetom Slobodom i desetim GOŠK-om.

Koliko je Čeliku važna subotnja utakmica u Tuzli govori i podatak da će goste na Tušnju bodriti kako saznajemo oko 400 najvatrenijih navijača “Robijaša” koji su najavili svoj organizovani dolazak.

Osim toga prilikom svog gostovaja u Centralnom dnevniku koji uređuje i vodi Senad Hadžifejzović gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je kazao kako će svaki fudbaler Čelika koji da svoj doprinos u misiji opstanka biti nagrađen premijom u iznosu od 50.000 KM ukoliko Čelik izbori opstanak u društvu najboljih što bi trebalo dodatno motivisati fudbalere Čelika protiv Slobode.

“Mogu Robijašima da poručim kako sam siguran da ostajemo u BHT Premijer ligi BiH i da naredne godine sigurno idemo u Evropu. Igrače Čelika očekuju premije od po 50.000 KM ako izbore opstanak i zato sam ubijeđen da će tako biti” – kazao je Kasumović.

S druge strane tim Slavka Petrovića igra u dobfoj formi i već četiri utakmice ne zna za poraz. Nakon sigurne pobjede u gostima protiv Viteza Sloboda je trebala iskoristiti reprezentativnu pauzu i odigrati kontrolni meč sa ekipom Zemuna.

Međutim, zbog vremenskih neprilika, predstavnici kluba su donijeli odluku da se planirana međunarodna prijateljska utakmica odogodi.

Kada je u pitanju tradicija igranja na Tušnju između Slobode i Čelika ona je apsolutno na strani domaćih. U posljednjih 17 utakmica u Tuzli Sloboda je 15 puta slavila pobjedu dok su samo dva meča završena bez pobijednika i to u sezonama 2000 i 2002.

Navijače Slobode raduje i dobra forma mladog reprezentativca Darke Todorovića koji je nedavno svojim pogotkom donio pobjedu U-21 reprezentaciji BiH u utakmici kvalifikacija za EP protiv reprezentacije Velsa.

Prvi korak Čelika ukoliko želi da sačuva status Premijerligaša BiH jeste da neporažen napusti Tušanj dok bi Slobodi pobjeda skoro sigurno obezbijedila opstanak. U tom slučaju tim Slavke Petrovića mogao bi donekle rasterećen čekati ime protivnika u polufinalu KUP-a BiH preko kojeg imaju šansu izboriti nastup u Evropi.

Više detalja uoči susreta između Slobode i Čelika bit će poznato nakon redovne press konferencije u petak. U svakom slučaju na Tušnju se očekuju tribine ispunjene do posljednjeg mjesta za derbi suret starih rivala. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje