Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igrači koje Manchester City želi dovesti po svaku cijenu

Preuzmite sliku

Manchester City ove sezone igra dobro, ali ne izgleda to još uvijek šampionski pa će u nastavku sezone Pepu Guardioli biti potrebna velika pojačanja.

Mediji na Otoku svakodnevno spekuliraju s imenima zvijezda koje bi mogle postati Građani, a već se polako nazire i lista želja katalonskog stručnjaka. A na listi su sve same igračine…

Prvi na listi je sjajni veznjak Atletico Madrida – Koke. Veznjak je i ove sezone motor Simeonovog čuda i bit će iznenađenje ako ga Jorgandžije u Madridu zadrže i u narednim godinama. No, Guardiola bi veliku konkurenciju mogao imati u španskim velikanima Realu i Barceloni koji također žele briljantnog veznjaka.

Građani žele još jednog igrača Atletica – Antoina Griezmanna. No njega će biti još teže dovesti. Francuz je jedan od najboljih napadača svijeta i žele ga apsolutno svi velikani. Atletico bi za njega s obrazom mogao tražiti više od 100 miliona funti. A novac, kao što znamo, Cityju nikad nije bio problem. Ako se na ovoj relaciji stvari konkretiziraju, svjedočit ćemo novom svjetskom transfer rekordu.

Pierre-Emerick Aubameyang je još jedno ime na listi, ali jedan od najbržih igrača današnjice i ponajbolji fudbaler Borussije na listi je želja i madridskog Reala. I on je skup, a u odnosu na prethodnu dvojicu igrača, šanse da dođe na Etihad nekako su najskromnije.

Pred Guardiolom je ozbiljan prelazni rok, bit će potrebna pojačanja u skoro svim linija tima. Novca ima. Barem toga ne nedostaje. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,