Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ibričić: Vjerujte, Džeko i ja ćemo skupa zaigrati za Hajduk

Preuzmite sliku

Bivši nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Senijad Ibričić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju je kazao kako vjeruje da će on i kapiten bh. nogometnih Zmajeva zaigrati za Hajduk.

Poziv iz “dežele” nas i nije iznenadio, kazao je Ibričić te dodao kako nije čudo da se javio kada je takva prilika.

“Želim čestitati mom nezaboravnom Stanku Poklepoviću rođendan, veliku obljetnicu. Čitao sam da me se sjeća i pamti po dobru, pa i ja želim reći kako je to za mene jedan od najboljih trenera koji su me trenirali, ako ne i najbolji, a nadasve je bio poseban čovjek koji je prilazio s izraženom ljudskom crtom i osobnošću…”, kazao je Senijad Ibričić, jedna od Hajdukovih “desetki” koje se pamte.

Ibričić je sad u Domžalama i ove nedjelje igra u 19 sati protiv Marijana Pušnika (Domžale – Rudar Velenje), a Ibričić je govorio i o hrvatskom derbiju.

“Osluškivat ću događanja u Poljudu koliko budem mogao prije moje utakmice, a onda i pogledati… Imam i ja ovdje mogućnost da budem u toku, sve se gleda, pa i ja pratim Hajduka obavezno. Moglo bi ove opet biti u tijesno kao davno, konačno ponovno. Kao u moje doba. I publike će biti. Velika je stvar da se Marko Futacs oporavio, njega izuzetno cijenim. I Mijo Caktaš dobro da se vratio, s njim opet lopte imaju dušu, zna dodavati i opasan je”, rekao je Ibričić.

Sedam godina je prohujalo da je otišao, u Moskvu, a prije dvije Ibričić je bio blizu povratku, piše Slobodna Dalmacija.

“Bilo pa prošlo, bio sam blizu, da… Znate, Hajduk je moj klub, uvijek, a u Domžalama mi ide dobro. Dva smo boda od Maribora, sedam od Olimpije, na putu smo za Evropu, to je bitno. Zadnjih 13 nismo izgubili. Želim Hajduku da pobijedi danas i da osvoji duplu krunu. To je jasno. Mislim da ove godine imamo opet dobru šansu. Mi. Hajduk”, istaknuo je.

Na pitanje da li mu se javlja Edin Džeko, Ibričić je odgovorio kako se redovno čuju.

“Živa je istina da sam rekao da ćemo Džeko i ja makar posljednju u godinu u karijeri zaigrati zajedno za Hajduk, ali to sigurno neće biti iduća, Džeko je sad ‘top’, na vrhuncu… Možda i prvak Evrope postane s Romom. Čujte, rekao je, rado je dolazio do mene u Split i u Poljud i na turnir Četiri kafića. Rečeno jest, pa sad treba pričekati da se i ostvari. Pitat ću ga ja”, kazao je Ibričić te dodao kako su se on i Džeko sprijatelji u reprezentaciji Bosne i Hercegovine te da su od tada veliki prijatelji sa zajedničkim planovima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje