Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

I ovo je bh. fudbal: Otpušten trener jer nije želio da mu se miješaju u posao

Preuzmite sliku

Vule Trivunović je poslije utakmice sa Krupom u okviru finala Kupa Grada održao emotivnu press konferenciju na kojoj je rekao da su ga „izdali prijatelji koji su mu radili iza leđa jer su razgovarali sa trenerima koji su trebali voditi tim u Premijer ligi BiH“, što se odnosilo na upravu kluba.

Trivunović neće voditi ekipu do kraja prvenstva, jer je nakon njegovih brojnih kritika upućenih na račun rukovodstva Borca vrlo brzo uslijedio odgovor čelnika kluba.

Prema objavi koju je prenio banjalučki portal borac-sport.com, čelnicima kluba nisu se svidjele ishitrene izjave Trivunovića nakon finalne utakmice Kupa Grada Banja Luka, u kojoj je Borac odmjerio snage sa Krupom. Na vanrednoj press konferenciji, to je potvrdio Vico Zeljković, član Upravnog odbora FK Borac.

“Niko nije rekao da Vule Trivunović nije mogao da ostane na klupi iako nema potrebnu licencu. Međutim, poslije njegovih riječi koje je iznio na konferenciji za novinare poslije finala Kupa Banja Luke, mislim da on već od današnjeg dana neće biti kormilar prvog tima. Znam da je rekao da će ostati do kraja tekuće sezone, ali po svoj prilici da ćemo prije toga prekinuti saradnju sa ovim stručnjakom. Prvo ćemo održati sastanak uprave, a potom ćemo pričati sa Vuletom Trivunovićem. Tek nakon toga bit će sve jasnije, odnosno da li će sadašnji trener voditi tim do kraja sezone ili će uslijediti prijevremeni rastanak”, kazao je član najužeg rukovodstva kluba sa Gradskog stadiona.

Trivunović je u svom obraćanju medijima naveo da je dobio dohodak u iznosu od 1000 KM. “Odgovorno ističem da nije tačno da je dobio lični dohodak u iznosu od hiljadu maraka. Želim da napomenem da smo sa njim imali nesporazum i prije dva i po mjeseca, ali sam tada javno saopštio da imamo u njega povjerenje kao trenera i da nema potrebe da bilo šta mijenjamo. Stoga me još više čudi njegova reakcija koja je, po mom mišljenju, bila više nego ishitrena”, napomenuo je Zeljković.

Zeljković je istakao da se Trivunoviću niko nije miješao u pitanja taktike i selekcije igrača, ali da je od njega traženo da, nakon što je postalo jasno ko će biti šampion, šansu da igraju dobiju mlađi igrači. “Tražili smo da više igraju Vladan Danilović za koga već postoji interes drugih klubova kao i Miloš Kukić, Predrag Zekanović… Željeli smo da više brani Nemanja Trkulja koji je član mlade reprezentacije BiH, ali je samo u dva navrata dobijao priliku umjesto Asmira Avdukića. Sada nam nije jasno ko od njih može igrati u eliti BiH, a imali smo priliku da se uvjerimo u njihove stvarne kvalitete, ali tu šansu nismo iskoristili. Ovo su naše najveće zamjerke ka Trivunoviću kojem se ne može zamjeriti na ostvarenom rezultatu”, sumirao je Vico Zeljković. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje