Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Griezmann šokirao ‘kraljeve’ u finišu za remi i pomoć Barceloni

Preuzmite sliku

Real i Atlético odigrali su 1-1 u subotnjem madridskom derbiju 31. kola španskog nogometnog prvenstva. Domaćini su poveli preko Pepea, a bod “colchonerosima” donio je Griezmann.

U 3. minuti veliku priliku imao je Atletico. Koke je nabacio s lijeve strane nakon slobodnog udarca, Godin je bio najviši u skoku na nekih pet metara, ali lopta je otišla malo pokraj gola Navasa.

Sljedeću priliku imali su domaćini. Nakon jednog šuta Modrića, lopta je došla do Ronalda koji je sa lijeve strane šesnaesterca oštro šutirao u bliži ugao Atleticova gola, ali Oblak je bio spreman na to i sigurno obranio.

Najbolju priliku za domaće je propustio Ronaldo . Luka Modrić mu je dodao loptu, Ronaldo je ostao sam na desnoj strani kaznenog prostora i oštro pucao, lopta je prošla Oblaka i išla prema golu, ali jednom se pred golom stvorio Savić i glavom loptu izbacio u korner.

U 52. minuti ni Oblak nije mogao spriječiti vodstvo Reala. Kroos je nabacio iz slobodnog, a Pepe je skočio najviše i glavom matirao Oblaka za 1:0.

Loše vijesti za Real stigle su u 61. minuti. Kroos i Pepe sudarili su se prilikom čišćenja jednog udarca, a Pepe je izvukao deblji kraj te nije mogao nastaviti utakmicu. Umjesto njega u igru je ušao Nacho.

Opasno je u 73. minuti pucao i Marcelo, a njegov udarac je otišao preko gola. Minutu kasnije, Griezmann je atraktivno pokušao škaricama, ali Navas je obranio njegov udarac, a i Francuz je bio u zaleđu.

Atletico je ipak stigao do izjednačenja u 85 minuti. Correa je proigrao Griezmanna koji je sam izašao pred Navasa i sigurno poentirao za 1:1 što je bio i konačan rezultat.

Real je tako povećao prednost nad Barcelonom na dva boda, ali Katalonci navečer igraju svoju utakmicu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,