Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Grci prekinuli prvenstvo nakon incidenta u Solunu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Grčka je na neodređeno vrijeme prekinula nogometno prvenstvo nakon nemilih scena s utakmice PAOK- AEK koje su šokirale grčku, ali i svjetsku javnost.

“Odlučili smo prekinuti prvenstvo. Natjecanje neće ponovo krenuti dok se ne postigne zajednički dogovor kako bi se krenulo s posve jasnim uvjetima i pravilima,” rekao je grčki zamjenik ministra kulture i sporta Georgios Vassiliadis, prenosi Hina.

Grčka televizija je objavila i kako je državni tužitelj pokrenuo istragu protiv vlasnika PAOK-a Ivana Savvidisa koji je ušao na teren s pištoljem za pojasom.

Traže se još četiri osobe koje su bile uključene u incident u Solunu koji se dogodio u posljednjim trenucima utakmice između PAOK-a i AEK-a kada je sudac priznao, a potom poništio pogodak domaćeg sastava.

“Cirkus” je počeo u 90. minuti utakmice kada je Fernando Varela doveo PAOK u vodstvo 1-0. Sudac Georgios Kominis je pokazao na centar, ali je nekoliko trenutaka kasnije poništio pogodak zbog navodnog zaleđa, ali ne strijelca Varele nego njegova suigrača Mauricija.

Igrači PAOK-a i stručni stožer žestoko su prosvjedovali, a na teren je utrčao i vlasnik kluba Ivan Savidis koji je za pojasom imao pištolj. U njegovoj pratnji bili su i tjelohranitelji, ali i predsjednik kluba, inače bivši slovački sudac Luboš Michel.

“Gotovi si”, vikali su Savidis i Michel sucu koji je zbog prijetnji prekinuo utakmicu. Uplašeni igrači AEK-a su pobjegli u svlačionicu, no zanimljivo sudac je naknadno priznao pogodak.

“Nakon konzultacija s pomoćnicima priznao sam gol, ali je Savvidisov upad na teren prekinuo meč”,napisao je sudac u izvještaju. Sudac je stadion, ali i Solun napustio uz sudačku pratnju, baš kao i igrači AEK-a.

Ivan Ignatjevič Savvidis rođen je 1959. godine u tadašnjoj sovjetskoj republici Gruziji. Prema Forbsu težak je 750 milijuna dolara i zauzima 30. mjesto najbogatijih Rusa. Vlasnik je najveće ruske duhanske tvrtke “Donskoj Tabak” koja godišnje proizvodi 30 milijardi cigareta.

PAOK je kupio 2012. godine kada je klub bio u bankrotu i to za 11 milijuna eura. U Solunu je kupio i lokalnu televiziju i tri dnevna lista, brojna velika skladišta, tvornicu duhana, tvornicu mineralne vode, “Macedonia Palace”, jedan od najluksuznijih hotela u tom dijelu Europe, kao i nekoliko turističkih naselja. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje