Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Grbavica sija u novom svjetlu, ali će Zmajevi protiv Belgije možda igrati van BiH

Preuzmite sliku

Na stadionu Grbavica iz dana u dan se završavaju nove renovacije potrebne za ispunjenje uslova za odigravanje kvalifikacione utakmice Bosna i Hercegovina – Belgija.

Nažalost ni uspješno renoviranje stadiona nije garancija da će se utakmica BiH – Belgija stvarno odigrati na Grbavici jer Fudbalski savez BiH još uvijek nije potpisao ugovor sa FK Željezničar o korištenju stadiona.

Reprezentacija.ba portal je u proteklih sedam dana u tri navrata poslao zvanični upit na adresu press službe krovne kuće fudbala o ovom problemu, ali iz Saveza nismo dobili nikakav odgovor – ni negativan ni pozitivan.

Nezvanično se saznaje da osam dana pred utakmicu Savez Željezničaru ne želi platiti troškove korištenja stadiona i druge troškove koje donosi igranje reprezentacije na Grbavici što koči potpisivanje ugovora potrebnog za odigravanje utakmice.

U najgorem scenariju to bi moglo dovesti do toga da se utakmica protiv Belgije igra van Bosne i Hercegovine, jer nijedan drugi stadion u BiH ne ispunjava uslove za odigravanje ove utakmice.

U tom terminu slobodni stadioni su oni u Zagrebu i Splitu, kao i Mariboru, te pojedini stadioni u Austriji na kojima je reprezentacija već igrala.

Najdalje se ide sa predlaganjem odigravanja utakmice u Konyi gdje žive desetine hiljada ljudi sa davnim porijeklom iz BiH na stadionu Konyaspora – kluba koji ima jake veze sa bh. fudbalom, a koji će također biti slobodan 7. oktobra.

BiH – Belgija se igra 7. oktobra u 18 sati. Za sada na nepoznatoj lokaciji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,