Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golom Tandira fudbaleri Slobode ostvarili važnu pobjedu u Bijeljini (VIDEO)

Preuzmite sliku

FK Sloboda je u okviru 3. kola Lige za prvaka BiH odigrala utakmicu u Bijeljini protiv ekipe FK Radnik i zabilježila minimalnu pobjedu rezultatom 1:0. 

Domaći fudbaleri doživjeli su šok već u u 1. minuti susreta, kada pogodak nakon ubačaja Zilkića, glavom postiže Ismar Tandir za rano vodstvo Slobode. U nastavku susreta Radnik je imao posjed lopte i incijativu na terenu, ali se rezultat nije mijenjao. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 1:0 za Slobodu.


Drugo poluvrijeme otvoreno je velikom prilikom za Radnik, Beširević je sjajno izveo slobodan udarac, ali Erić fantastičnom intervencijom brani svog gol.

Najveću priliku da udvostruči vodstvo imao je Amer Ordagić u 61. minuti susreta kada je izašao sam ispred golmana Radnika, ali je nakon njegovog udarca lopta pogodila stativu. U 72. minuti Ostojić pokušava iz slobodnog udarca, ali Erić još jednom fenomenalno brani.

U 87. minuti priliku da riješi pitanje pobjednika imao je Smajić, ali njegov udarac odbranio je golman Radnika. Do kraja susreta tandem zadnje linije Salihović-Škahić odličnim intervencijama spriječili su svaki opasniji napad domaćina.

  • Tokom drugog poluvremena fudbaleri Slobode se nisu branili, a upravo takva taktička postavka na terenu, omogućila im je da na kraju iz Bijeljine odnesu puni plijen i tri boda koja ih ostavljaju u igri za četvrtu poziciju koja eventualno Crveno-crne može odvesti u Evropska takmičenja.

    U narednom 4. kolu fudbaleri Slobode gostuju kod ekipe Krupe, dok fudbaleri Radnika gostuju u Mostaru kod ekipe Zrinjskog. (Foto: Bojan Bobić | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,