Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golom Krpića AIK Stockholm zabilježio pobjedu u prijateljskoj utakmici (VIDEO)

Preuzmite sliku

Bivši kapiten FK Sloboda Sulejman Krpić već u svom prvom nastupu za novi klub uspio je da postigne pogodak i svom timu donese minimalnu pobjedu u prijateljskom susretu protv ekipe Sirius.

Podsjedimo, Krpić je iz Slobode prešao u AIK Stockholm uz obeštećenje od 150.000 eura. Međutim ukoliko u dresu novog kluba Krpić nastavi davati golove i AIK ostvari zacrtani rezultatski plan, Slobodu očekuje i dodatna finansijska korist u određenom iznosu što je definisano i ugovorom ova dva kluba.

Odmah nakon što je AIK i zvanično predstavio Krpića bivši igrač Slobode je izjavio za medije u Švedskoj kako će dati sve od sebe da opravda očekivanja. Upravo to je Krpić uradio već danas u svojoj prvoj utakmici za AIK jer je u 76. minuti susreta pogodio mrežu ekipe Sirius i tako svom timu donio pobjedu u prijateljskom susretu.

Krpić je mrežu protivnika pogodio nakon jednog prekida kada je sjajno iskoristio ubacivanje lopte u šesnaesterac, skočio u svom stilu i protivničkog golmana ostavio bez ikakvih šasni. (Tuzlanski.ba)


Krpić-gol by clipsbh

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,