Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Golman sa dva autogola spriječio Brighton da osigura titulu u Championshipu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Brighton & Hove Albion propustio je sinoć priliku da pobjedom osigura naslov šampiona Championshipa (druga liga engleskog fudbala). Tragičar tima, koji je ranije osigurao ulazak u Premier ligu, bio je golman David Stockdale koji je postigao dva “bizarna“ autogola za trijumf Norwich Cityja rezultatom 2:0.

Kod oba gola Stockdale nije imao sreće. Prvo se u 18. minuti utakmice nakon udarca Alexa Pritcharda lopta odbila od prečke udarila u Stockdaleova leđa i završila u mreži. Dvadesetak minuta kasnije, tačnije u 39. gotovo isti scenario sa istim likovima. Ponovo je Pritchard šutirao, a lopta se ovog puta odbila od stative u leđa golmana Brightona i završila u mreži.

“Ovako nešto nisam nikada ranije vidio. Takve stvari se golmanima dešavaju s vremena na vrijeme, ali ne i dva puta na jednoj utakmici. Očigledno je da ne postoji nikakva Stockdaleova krivica. On je samo pokušavao da obrani udarce, a lopta mu se odbijala u leđa i zatim u mrežu. Prije bih rekao da smo kažnjeni zato što smo dozvoljavali protivničkim igračima da dolaze na rub šesnaesterca i šutiraju“, rekao je Chris Hughton, menadžer Brightona.

Brighton & Hove Albion je u prošlom kolu osigurao jedno od prva dva mjesta, a time i povratak u Premier ligu nakon 34 godine. Do kraja Championshipa ostala su još dva kola, a da bi osigurali pehar Brightonu je neophodna jedna pobjeda. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,