Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode zasluženo slavili minimalnu pobjedu u Vitezu

Preuzmite sliku

Prva utakmica u okviru 4. kola BHT Premijer lige BiH odigrana je danas u Vitezu između istoimenog domaćina i ekipe Slobode. Zasluženu pobjedu minimalnim rezultatom 1:0 slavili su fudbaleri Slobode.

Sloboda je u Vitez otputovala sa jednim bodom iz tri odigrane utakmice, koliko je imao i NK Vitez nakon tri kola BHT Premijer lige BiH. Bodovi su bili izuzetno važni za oba tima pred nastavak prvenstva.

Utakmicu u Vitezu bolje su otvorili domaći fudbaleri koji su u nekoliko navrata preko Karića, Brekala, Zukića i Đerića pokušavali ugroziti gol Mumunovića, ali bez konkretne realizacije. U prvom poluvremenu prilike da Crveno-crne dovedu u vodstvo imali su Ćulum i Zilkić. Nastavak prvog poluvremena obilježila je otvorena igra sa obje strane.

Pred kraj prvog poluvremena veliku šansu za Slobodu ponovo je imaoZilkić koji je šutirao pod prečku mladog golmana Badrova koji fantastično skida udarac. Prvo poluvrijeme okončano je reazultatom 0:0.

Početak drugog poluvremena obilježila je još jedna velika prilika za goste. U 53. minuti nevjerovatna greška domaćih, Mamić i Badrov se nisu sporazumjeli, Zilkić je ukrao loptu i šutira, ali Brekalo spasio gol Viteza.

I u drugom poluvremenu domaći su imali nekoliko prilika za postizanje gola ali rezultat se nije mijenjao sve do 68. minute susreta kada ponajbolji pojedinac na terenu Almedin Zilkić postiže odličan pogodak za vrijedno vodstvo Slobode.

U nastavku susreta fudbaleri Slobode su odlično odgovorili na napade Viteza, ali uspjeli stvoriti i nekoliko izglednih prilika za novi pogodak. U 84. minuti susreta izabranici Vlade Jagodića imali su pet šuteva za svega 20 sekundi, ali na kraju je lopta umjesto u golu Viteza završila u korneru. Konačan rezultat utakmice 1:0 za crveno-crne sa Tušnja.

U narednom 5. kolu na stadionu Tušanj, Sloboda u derbiju kola dočekuje aktuelne šampione, ekipu Zrinjskog, dok fudbaleri Viteza gostuju u Banja Luci kod ekipe Borca. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,