Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode započeli pripreme: Jagodiću se odazvalo 29 fudbalera (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Prozivkom igrača na stadionu Tušanj danas su zvanično započele pripreme Crveno – crnih za proljetnu premijerligašku polusezonu. Šefu struke našeg tima Vladi Jagodiću odazvalo se 29 fudbalera, tačnije svi koji su pozvani.

„U mojoj trenerskoj karijeri ovo mi se još nije desilo. Da mi se na prozivku odazovu svi igrači. Obično bih imao jedan, dva ili više izostanaka, no ovo je pokazatelj i dokaz da Sloboda ide pravim putem koji je zacrtan“, istakao je Jagodić.

Šef struke Crveno – crnih će zajedno sa svojim saradnicima u naredna tri dana obaviti testiranje i mjerenje spreme igrača, a u subotu ujutro planiran je prvi trening u zimskom alonu pomoćnog stadiona Tušanj.

„Današnjom prozivkom zvanično smo započeli pripreme za ostvarivanje kratkoročnog cilja, a to je plasman u Ligu za prvaka i osiguranje mjesta koje vodi u Evropu. Kratkoročni cilj je usko povezan sa dugoročnim a to je osvajanje titule u naredne tri godine kada će klub obilježiti stogodišnjicu postojanja. U Tuzli ćemo raditi do 21. januara, a nakon toga putujemo u Međugorje. Treću fazu priprema obavićemo u Antaliji ili Istri. Mislim da će nam 48 treninga i sedam kontrolnih mečeva biti sasvim dovoljno da se pripremimo za nastavak sezone“, objasnio je Jagodić.

Stajalište Upravnog odbora i stručnog štaba Kluba je da se ekipa u budućnosti popunjava iz vlastitih redova (najboljih kadeta i juniora), bivših igrača koji su karakterni i kvalitetni, te mladih kvalitetnih igrača od 92. do 95. godišta rođenja.

U narednom periodu postoji mogućnost da se Klub pojača sa dva nova igrača od kojih bi jedan mogao biti golman obzirom da je odlascima Pirića i Bobića Klub deficitaran na toj poziciji. Druga pozicija na kojoj bi se ekipa mogla pojačati je mjesto kreativnog ofanzivnog veznjaka.

Na današnjoj prozivci stručnom štabu su se odazvali sljedeći igrači: Azir Muminović, Filip Erić, Samir Efendić, Darko Todorović, Aleksandar Lazevski, Aleksandar Subić, Ivan Kostić, Ibrahim Škahić, Haris Mehmedagić, Samir Merzić, Nemanja Stjepanović, Vladimir Grahovac, Adnan Jahić, Amer Ordagić, Ivan Fatić, Ademin Hadžić, Mladen Veselinović, Edis Smajić, Asim Zec, Sulejman Krpić, Ismar Tandir, Adnan Mujkić, te omladinci Dino Čizmić, Amar Beganović, Muhamed Muratović, Uroš Đukić, Eldin Omerović, Dino Hodžić i Nermin Hajdarević.

Među Crveno – crnim pojavio se prvotimac Adnan Mujkić koji je protekli period proveo kao posuđen igrač u Slogi iz Simin Hana. Obzirom da je mladi stoper u procesu oporavka od teške povrede koljena, prema riječima Vlade Jagodića on će najvjerovatnije i naredni period provesti u prvoligašu Slogi. Na Tušanj je stigao i Miljan Govedarica, no on je dobio produženi odmor kako bi sa Upravom Kluba regulisao stvari na obostrano zadovoljstvo obzirom da Jagodić u nastavku sezone ne računa na njegove usluge.

Dodajmo da je današnju prozivku Crveno – crnih tradicionalno ispratio veliki broj navijača i simpatizera Kluba. (fksloboda.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje